Beyoğlu Kâinat Şehridir

Değerli dostum,

Türkiye’ yi bir ev gibi düşünürseniz, Beyoğlu, bu evin misafir salonudur.

250 bin kişilik nüfusumuza her gün yurtiçinden ve yurtdışından milyonlarca insan katılıyor. Şaka gibi ama gerçek: Beyoğlu bir İtalyan restoranında, bir Rus garsonla İngilizce şakalaşıp Türk Ayranı isteyebileceğiniz dünyanın tek şehridir.

Beyoğlu; kozmopolit, yani bir kâinat şehridir.

Bizim için Beyoğlu’ na hizmet; tarihe, kültüre, sanata, ağaca, kuşlara, toprağa, yıldızlara, İstanbul’a, Türkiye’ye, dünyaya, görkemli bir maziye, umut dolu bir geleceğe, kısaca kâinatın gözbebeği insana hizmet etmekle eşanlamlıdır.

Ruhun cinsiyeti, rengi, yaşı yoktur derler. Güneş, ışıklarını kimseden esirgemez.

Rahmet damlaları düşeceği yeri seçmez. Her zaman olduğu gibi muhabbet lisanıyla konuşmak, aşkla çalışmak, her bir insanımızın özel olduğunu bilerek hizmet etmek, ana ilkemizdir. Herkese eşit mesafede olmak yerine, herkese yakın olmaya, herkesi sinemize sarmaya, herkesin derdine merhem olmaya çalışıyoruz.Beyoğlu’nun adını yıldızların yanına yazmak en büyük hedefimiz..Bunu başardığımıza, Beyoğlu’nun adını yıldızların yanına yazdığımıza inanıyorum.

Tam 11 yıldır kültür-sanat etkinliklerinde, bilişim sistemi ve online hizmetlerde, sosyal hizmetlerde, imar çözümlerinde, çevre temizliğinde, kentsel yenileme ve restorasyonda, öğrencilere, gençlere ve kadınlara yönelik özel projelerde; Türkiye’de ve dünyada model alınan proje ve uygulamalara imza attık.
Beyoğlu’nda yaşamın kendisini bir sanat eseri haline getirmeyi başardık.

Beyoğlu sakinleri, tüm belediyecilik çalışmalarında bize olağanüstü bir katkı sağladı. Yerinden yönetim anlayışıyla; faaliyetlerimizi geniş ve etkili bir katılıma açık tuttuk.

Vatandaşlarımız, projelerimizin oluşturulmasında da, uygulamasında da her zaman destekleyici bir tutum benimsedi. Burada kaydedilen başarılar, sizin olumlu tutumunuz sayesinde bu seviyeye ulaştı.Kent bilinci ve yerel demokrasi bakımından, memnuniyet verici bir düzey tutturduk.

Önümüzdeki faaliyet döneminde kendimizi aşmaya, Beyoğlu’nun yüksek cazibesini artırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Beyoğlu’nu sonsuz bir söz kılan, bu şehri varlığıyla inşa eden tüm Beyoğlu sakinlerine, yerli ve yabancı misafirlerimize, tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Şimdi daha büyük bir enerjiyle, daha aydınlık ufuklara yan yana, omuz omuza yürüyecek, her bir insanımızı çok daha özel hissettirmek için Kainat Şehri Beyoğlu’na hizmet etmeye devam edeceğiz.

Yolumuz açık, bahtımız ak olsun.

Ahmet Misbah DEMİRCAN
Beyoğlu Belediye Başkanı