Beyoğlu’nun İstanbul’un ilçelerinden bir ilçe olmadığını; İstanbul’un sahnesi,Türkiye’nin boy aynası olduğunu biliyoruz. 250 bin yerli nüfusa ve günlük ziyaretçisi milyonları bulan şehrimize hizmetler üretmeye çalışıyoruz.

Her gün yeni bir heyecanla işe başlıyoruz.

Her yeni yıl, bir önceki yıldan daha verimli, daha dinamik geçiyor. 2011 yılında da yepyeni proje ve icraatlarla model olabilecek hizmetlere elbirliğiyle imza atmanın sevincini yaşıyoruz. İnteraktif teknolojiler üzerine inşa ettiğimiz “Vatandaş Başkan” bunlardan biri. Vatandaşın başkanla özdeşleştiği bir yönetim anlayışını ifade eden “Vatandaş Başkan” demokrasinin, yönetime doğrudan katılımın bütün imkânlarını vatandaşımıza sunuyor. İnteraktif teknolojilerle internetin ulaştığı her yerde bir Beyoğlu Belediyesi yükseliyor.
Saha ekiplerimiz, vatandaşımızın kapısına kadar giderek hizmetlerimizin
vatandaşımıza ulaşıp ulaşmadığını ilk elden denetliyor.

Beyoğlu’nu vatandaş yönetiyor.

Önceki yıllarda başladığımız projelerimiz bugün bir marka olarak yükseliyor.Sosyal ve kültürel faaliyetlerimiz artık kurumsallaştı. Semt Konaklarımız, Gençlik Merkezimiz, Turabibaba Kütüphanemiz, Yelken Okulumuz, Kefken Çevre Yaz Kampımız, gençlere, kadınlara, çocuklarımıza, mahallelerimize dönük ürettiğimiz politikaların uygulandığı hizmet abidelerine dönüştü. Üzerinde var olduğumuz öklerin, bizi bugüne kadar taşıyan sektörlerin birer endüstri haline dönüşmesi için verdiğimiz emeklerin karşılığını almaya başladık. Galatamoda, Altıneller, Yeşilçam Sinema Ödülleri Beyoğlu’na yeni
ekonomiler kazandırdı, yeni yollar açtı.

Beyoğlu’nun her bir köşesinin bir Beyoğlu olması; ışıl ışıl, pırıl pırıl olması için başlattığımız dönüşüm hamlelerimiz devam ediyor. Güngörmüş tarihi binalarımızı restore ve renove ediyor; Beyoğlu aurasına hayat veren bütün yaşam katmanlarını ihya ediyoruz. 8 yılda tam 5 bin binayı renove ve restore
ettiğimizi sevinçle paylaşmak istiyorum. İşletmelerimize, yeme-içme-eğlence mekânlarımıza, otellerimize getirdiğimiz standartlar, Beyoğlu’nu dünya çapında bir markaya, büyük bir kültür-sanat-ticaret havzasına dönüştürdü.

Bugün geldiğimiz noktadan göreve geldiğimiz ilk günlere baktığımda yüzüme engin bir tebessüm yayılıyor. Hep birlikte büyük işler başardığımızı görüyorum. Şükür makamındayım. Bu süreçte birlikte çalışma fırsatı bulduğumuz çaycısından mühendisine herkese, Beyoğlulu hemşerilerime, takım arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Selam ve muhabbetlerimle…

Ahmet Misbah Demircan
Beyoğlu Belediye Başkanı