Bazı şehirlerin, belediyelerin sınırlarını tapu kadastro belirler. Bazılarının ise sınırları dosyalardan, ölçeklerden, haritalardan taşar. Beyoğlu, sınırları haritalara sığmayan bir şehirdir. Kadim tarih ve gürül gürül akan bir hayat sınırlarımızı silikleştirmiş, hatta ortadan kaldırmıştır. Bu anlamda Beyoğlu’nun komşusu dünyadır desek hiç abartmış olmayız.

Biz Beyoğlu Belediyesi olarak yaptığımız bütün çalışmaları, organize ettiğimiz bütün proje, faaliyet ve yatırımları bu bilinç ve misyonla gerçekleştiriyoruz. Bizim komşumuz dünyadır diyoruz. Bu bakımdan; gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmaların dünya ölçeğinde yankılanması hepimiz için çok önemli. Çalışmalarımızın bir marka olarak olgunlaşması, diğer belediyelerimize de örnek teşkil etmesi ayrıca sevindirici.

Beyoğlu Belediyesi 2009 yılı çalışmalarında. Sivil toplum kuruluşları, kültür sanat camiası, üniversiteler, kamu kurumları bizlere büyük destek vererek bizi daha da güçlendirdiler. Bu birliktelik 2009 yılında gerçekleştirdiğimiz çalışmalara büyük katkı sağladı. Bu nedenle katkısı bulunan herkese ver her kuruluşa teşekkür ediyorum.

Bildiğiniz gibi Medeniyetler başkenti İstanbul’umuz bu sene 2010 Avrupa Kültür Başkenti. Bu çerçevede yapılacak bütün aktivitelerde Beyoğlu’muz, yine İstanbul’un sahnesi. Biz de “2010 Sahnesi Beyoğlu” adlı proje ile yüzlerce organizasyona ev sahipliği yapacağız. Heyecanımız büyük. Türkiye’n in dört bir yanından, Avrupa ve dünyadan konuklarımız olacak. Beyoğlu; medeniyet ve kültüre yine ev sahipliği yapacak, sahne olacak. Mazinin mirası, geleceğin emaneti olan Beyoğlu’muzu, bu ihtiyar delikanlıyı, daha diri, daha genç kılmak İçin, bu yıl da takım arkadaşlarımla birlikte canla başla çalışacağız.

Bu çalışmalarımızda bize güç veren tüm meclis üyelerimize, takım arkadaşlarıma, belediyemizin fedakâr emekçilerine, sivil toplum kuruluşlarına, kültür sanat camiasına ve ferasetiyle bize rehberlik eden Beyoğlu halkına, komşularıma şükranlarımı sunuyorum.

Ahmet Misbah Demircan
Beyoğlu Belediye Başkanı