Diversey’in HACCP prensipleri doğrultusunda hazırlanmış olduğu, mutfak hijyeni ölçme ve değerlendirmesi olan HOTSPOTS programı ile belediyemiz sınırları içerisindeki gıda işletmelerine hijyen kontrolü ve danışmanlık uygulamasıdır.
Denetimler , zabıta memuru ve gıda mühendisi HOTSPOTS programı yüklenmiş olan ve içinde 500’e yakın soru bulunan tabletin yönlendirmesi ile yapmaktadır. Bu program 100 üzerinden bir puan değerlendirmesi yapar ve sadece 80 veya üzeri puan alan işletmeler Beyaz Zambak Bayrağı ve sertifikası almaya hak kazanır. Puanı 80’in altında olan işletmelere eksiklerinin bildirildiği bir danışmalık dosyası 1 hafta içerisinde gönderilir ve eksikliklerinin giderilmesi için 30 gün zaman tanınır. Beyaz Zambak Bayrağı ve Sertifikası almaya hak kazanan işletmelerin 6 ay sonra kontrol denetimleri gerçekleştirilir. Denetimlerde başarıyı sağlayan ve hijyen kurallarını görev edinen işletmeler Beyaz Zambak Sertifikası ile ödüllendirilir.
Beyaz Zambak Denetimlerine ilk defa dahil olan işletmelere bir kaç gün öncesinden denetimin yapılacağı gün ve saat bildirilir. Periyodik denetimlerimizde denetim günü ve saati belirtilmez.
Başvuru yapmak isteyen işletmeler 444 0 160 dan Dahili:144 yada 0 (212) 292 66 67 Beyaz Zambak irtibat telefonunu arayarak randevu talep edebilirler.