Beyoğlu Belediyesi Beyoğlu Belleği olarak TBMM’de alınan karar ile 2021 senesinin “İstiklal Marşı Yılı” ilan edilmesi üzerine “Kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” sergisini sizlerle buluşturuyoruz. 11 Mart Perşembe, saat 14:00’de açılacak olan sergimizi hafta başına kadar ziyaret edebilirsiniz.

Mehmet Akif Ersoy mücadele ile dolu bir ömrün son günlerini Beyoğlu ilçemizde bulunan Mısır Apartmanı’nda geçirdi. Bu durumun verdiği sorumluluk ve bilinç çerçevesinde İstiklal Caddesi Tünel Meydanı’nda İstiklal Şairimizin hayatından çeşitli devir ve bölümleri temsil eden fotoğraf ve sair malzemeyi bir efemera sergisi ile bir araya getiriyoruz. Vefa borcumuzun şüphesiz ilk nedeni olan Milli Marş’ın yazılmasından önce verilen gazete ilanıyla, marşın yazıldığı Taceddin Dergahı’nın fotoğrafından, marşımızın plaklarına kadar detaylı ve görsel olarak zengin bir sergi sizleri beklemektedir.