Doğançay Müzesi 17. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması Sonuçlandı.

Ressam Burhan Doğançay’ın hayattayken başlattığı ve vefatına kadar üzerine titrediği bu yarışma, Burhan Doğançay’ın vefatından sonra da onun bizlere vasiyeti olarak devam ediyor.

Bu yılki yarışma konusu çocuklarımızın yaratıcılığını ortaya koyabilmesi için serbest bırakıldı ve ortaya birbirinden güzel resimler çıktı.

Sanat eleştirmeni, küratör Beral Madra, küratör Mehmet Lütfi Şen, küratör Gökşen Buğra, Ressam Süleyman Saim Tekcan ve sanat eleştirmeni, küratör Vasıf Kortun’dan oluşan Büyük Jüri tarafından değerlendirilmeye tabi tutulan katılımcılardan, toplam 8 öğrenci ödüle layık görüldü. İlk 8’e giren öğrenciler bir yıllık sanat eğitimi, eğitim desteği ve boya seti ödüllerini almaya hak kazandılar.

Doğançay Müzesi tarafından 16 yıl önce başlatılan çocuk resim yarışmaları, bu yıl pandemi sürecinin beraberinde getirdiği tüm zorluklara rağmen Beyoğlu Belediyesi, Yıldız Holding, Duran Doğan Ambalaj, ve Sanathane’nin desteğiyle İstanbul’dan yüzlerce resmin katılımıyla gerçekleşti.

Doğançay Müzesi 17. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması ödül töreni ve sergisi 1 Şubat günü saat 14.00’da Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sanat Galerisi’nde pandemi kurallarına uygun şekilde sınırlı katılımcıyla gerçekleşecektir. 17. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması sergisi 09 Şubat 2022 tarihine kadar devam edecektir.

Yarışma Hakkında

Burhan Doğançay, millet için en önemli unsurun kültür olduğuna inanarak 50 yılı aşkın sanat hayatı boyunca elde ettiği birikimlerle Doğançay Müzesi’ni kurdu. Doğançay Müze’sinin kuruluş gayelerinden birisi ve en önemlisi, bütün dünya müzelerinde olduğu gibi Türkiye’de de gelecek nesillerin eğitim, kültür ve sanat alanında bilgili olarak yetişmelerine katkı sağlamaktır.

Dünyanın neresinde olursa olsun başarılı olmuş insanlarımızın, yetiştikleri bu topraklara bir değer katmakla yükümlü olduklarına inanarak, Burhan Doğançay’ın çabaları doğrultusunda kurduğu, herhangi bir sponsor desteği almadan ayakta duran Doğançay Müzesi,  müzelerin ana görevlerinin eğitim, kültür ve sanat olması gerektiği düşüncesinden hareketle çeşitli projeler geliştirmekte, halkın özellikle de çocukların bir eğitim ve kültür ortamı içerisinde sanatla buluşmalarını sağlamaktadır.

Bu sebeple Doğançay Müzesi, 2005 yılında, kuruluşundan hemen sonra, başlatmış olduğu çocuk resim yarışmalarını büyük bir özenle günümüze kadar sürdürmektedir. Burhan Doğançay’ın ihtimam ve titizlikle sürdürdüğü ve İstanbul çocuklarına kazandırdığı bu kültürel değeri aynı titizlikle devam ettirme çabası içindeyiz.

DOĞANÇAY MÜZESİ 17. İSTANBUL ORTAOKULLAR RESİM YARIŞMASI

Dereceye Girenler

Sergilenmeye Hak Kazananlar

Doğançay Müzesi 16. İstanbul Ortaokullar Resim Yarışması