Beyoğlu Belediyesi Ekim Ayı Meclis Toplantısına Ait Çağrı
5393 sayılı Belediye Kanununun 20. maddesi uyarınca, Belediye Meclisinin 2026 Yılı Ekim Ayı Toplantısı, 05 Ekim 2026 Pazartesi gününden 23 Ekim 2026 Cuma akşamına kadar 19 gün süre ile saat 11.00’de başlamak ve aşağıdaki gündemleri görüşmek üzere yapılacaktır.
GÜNDEM:
- Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdari Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliğinin 11. maddesi gereğince; ünvan ve derecesi belirtilen boş ve dolu kadrolarda değişiklik yapılması hususunda karar alınmasına dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.
- 03.2026 tarih ve ve 33201 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Memurların Yetiştirilmesi ve Eğitimleri Hakkında Genel Yönetmelik gereğince; 08.01.2016 tarih ve 13 sayılı Meclis Kararı ile yürürlüğü giren Beyoğlu Belediye Başkanlığı Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği’nin yürürlükten kaldırılması hususunda karar alınmasına dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.
- Başkanlığımız hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli yürütülmesi amacıyla Belediye ve Bağlı Birlikleri ile Mahalli İdareler Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliği doğrultusunda yeniden düzenlenen Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin yürürlüğe konulması hususunda karar alınmasına dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.
- Başkanlığımız hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli yürütülmesi amacıyla Belediye ve Bağlı Birlikleri ile Mahalli İdareler Norm Kadro İlke ve Standartları Yönetmeliği doğrultusunda yeniden düzenlenen Zabıta Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin yürürlüğe konulması hususunda karar alınmasına dair İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 62. maddesi ile 41. maddesi doğrultusunda hazırlanarak belediye meclisine sunulan 2027 Yılı Performans Programı’nın görüşülerek karara bağlanmasına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 62. maddesi ile 41. maddesi doğrultusunda hazırlanarak belediye meclisine sunulan 2027 Yılı ve İzleyen İki Yıla Ait Bütçe Tasarısının görüşülerek karara bağlanmasına dair Mali Hizmetler Müdürlüğünün teklifi.
- 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi “b” bendi kapsamında; 17.01.2024 tasdik tarihli Beyoğlu İlçesi Sütlüce Mahallesi İmrahor Caddesi ve Çevresine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planında çatı katlarına ilişkin plan notu değişikliği için karar alınmasına dair Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi.
- 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi “b” bendi kapsamında; 21.03.2003 tasdik tarihli 1/1000 Ölçekli Halıcıoğlu – Sütlüce Uygulama İmar planında çatı katlarına ilişkin plan notu değişikliği için karar alınmasına dair Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi.
- 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi “b” bendi kapsamında; 17.01.2024 Beyoğlu İlçesi Halıcıoğlu Mahallesi Çıksalın Mevkii 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planında çatı katlarına ilişkin plan notu değişikliği için karar alınmasına dair Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi.
- 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi “b” bendi kapsamında; 15.07.2023 tasdik tarihli Beyoğlu İlçesi Keçecipiri 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar planında çatı katlarına ilişkin plan notu değişikliği için karar alınmasına dair Plan ve Proje Müdürlüğünün teklifi.
- 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/h maddesi ile 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu’nun Geçici 6. Maddesi uyarınca; Beyoğlu Çatma Mescit Mahallesi, 890 Ada, 26 parseldeki yer ile ilgili taşınmaz maliki/vekili ile kapak hesabında takipte kesinleşen miktar, harç miktarı, toplam faiz, vekalet ücreti ve masraf dahil toplam 323.668.609,00 TL bedel üzerinden (09.10.2026 tarihine kadar bu bedel) uzlaşma görüşmelerini yürütmek, uzlaşma sağlanması durumunda alacağın ödeme şartlarını görüşmek ve bu hususlar doğrultusunda kurulacak komisyonda belediyemiz bünyesinde görevlendirilecek üyelerin belirlenmesi ve Belediye Başkan Vekiline yetki verilmesi için karar alınmasına dair Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün teklifi.




