Beyoğlu’nda hayal ettiğimiz bir balkona sahip olabilmenin hiç de zor olmadığını küçük dokunuşlarla göstermenin tam zamanı. Elinizdeki saksı çiçeklerinizi, küçük şirin objelerinizi kullanarak da hayatın içinden yaşayan bir balkona dönüşümü sergileyin. İlçemizde en güzel şekilde düzenlenmiş ve süslenmiş balkon seçilerek ödüllendirilecektir.

YARIŞMA AMACI:

– Sadece evimizin içini değil nefes aldıran alanımızı da temiz ve güzel görmek, baktığı cepheyi renklendirerek çevresini güzelleştirmek.

– Halkımızı ufak alanlarda da çiçek yetiştiriciliğine teşvik etmek.

– Çevre dostu yaşam alanları oluşturmak.

KATILIM ŞARTLARI:

– Yarışmaya katılım için başvuru adresinin Beyoğlu ilçe sınırları içerisinde olması gerekmektedir.

– Balkon fikirlerini paylaşmak isteyen kişilerin mevcutta var olan bir balkonu çalışması gerekmektedir.

– Yarışmaya katılınacak balkon; yarışmaya katılacak kişinin kendisine veya ailesine ait yani erişimi olan ve kullanabildiği bir balkon olmalıdır.

– Yarışma ile ilgili olarak katılımcıların ve yarışma fotoğraflarının her türlü yayın ve reklam hakları Beyoğlu Belediyesi’ne aittir. Fotoğraflar, belediyenin yayınlarında, reklam materyallerinde süresiz ve sınırsız olarak kullanılabilir.

– Beyoğlu Belediyesi yetkilileri değerlendirme ve sonuçlandırma süreçlerinde gerekli gördüğü takdirde uygulamaları yerinde görebilir, yarışmacılara ait ilgili mekânların fotoğraf ve görüntülerini kendileri çekme yoluna gidebilirler. Yarışmanın ödül törenine ait fotoğraf ve görüntüler de belediye tarafından aynı şekilde kullanılabilir.

– Yarışmacılar Beyoğlu Belediyesi’ne sunulan fotoğraflardaki balkonların şekillerini, yarışma sonucunun açıklanacağı tarihe kadar aynı şekilde muhafaza etmekle yükümlüdürler.

– Yarışmaya katılanlar yukarıda sayılan tüm koşulları kabul etmiş sayılır.

Başvurular e-posta ile yapılacaktır. Başvuru e-posta adresi: guzelbalkonum@beyoglu.bel.tr

Başvuruda İstenen Belgeler:

Başvuru için atılacak e-posta içeriğinde;

1. Yarışmacının Ad – Soyad, Telefon ve Adres bilgileri bulunmalıdır.

2. Fotoğraflar;

* Yarışmaya 5 fotoğraf ile başvurulacaktır. Fotoğraflar mekânı en iyi ifade edecek şekilde, farklı açılardan çekilmiş olmalıdır.

*Yarışmacıya ait bilgiler yazılarak, ek kısmına da fotoğraflar eklenip guzelbalkonum@beyoglu.bel.tr adresine gönderilecektir.

Değerlendirme Kriterleri:

– Balkonun estetik görünüşü ve bakımlılığı

– Balkonun işlevselliği

– Kullanılan bitki çeşitlilikleri

– Bitkilerin sağlıklı olup olmamaları

– Renk uyumları

– Kullanılan aksesuarların (saksı, mobilya vb.) uyumu.

Yarışma Takvimi:

– Başvuru başlangıç tarihi 27/06/2022

– Yarışmaya katılım en geç 02/09/2022 tarih 17.00’a kadar yapılacaktır.

– Jüri değerlendirmesi 05/09/2022 – 14/09/2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ödüller:

İlk 3’e giren yarışmacılara PTT hediye çeki verilecek ve Kefken kampında 1 hafta misafir edilecektir.

Sonraki 10 kişiye PTT hediye çeki verilecektir.