İtalya İstanbul Başkonsolosu Elene Clemente, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’e nezaket ziyaretinde bulunarak yeni görevinde başarılar diledi.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Beyoğlu Belediye Başkanı seçilen İnan Güney’e tebrik ziyaretleri devam ediyor. İstanbul İtalya Başkonsolosu Elene Clemente, Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Başkan Güney ile makamında bir araya gelen Başkonsolos Clemente yeni görevinde başarılar diledi.

“KARDEŞ BELEDİYELERLE İLİŞKİLERİMİZİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ”

Beyoğlu Belediye Başkanı Güney, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iyi ilişkileri geliştirmekten mutluluk duyacağını ifade etti. Beyoğlu’ndaki İtalya Başkonsolosluğu ve İtalya Kültür Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen kültürel etkinliklerin kıymetli olduğunu da belirten Başkan Güney, önümüzdeki süreçte Beyoğlu’nun kardeş belediyelerinden Cenova ve Katanya Şehirleri ile olan ilişkileri geliştirmeyi arzuladıklarını söyledi.

“İTALYANLAR VE TÜRKLER YÜZYILLARDIR PERA BÖLGESİNDE BİRLİKTE YAŞADI”

Beyoğlu’nun tarihi mirasına ve kültürel zenginliklerine vurgu yapan Başkonsolos Clemente ise, şehrin aynı zamanda yaşayan bir yapı olduğunu ifade etti. İtalyan ve Türklerin yüzyıllardır Pera bölgesinde birlikte yaşadığına dikkat çeken Clemente, var olan iyi ilişkilerin güçlendirilmesi için çaba göstereceklerini belirtti. İki ülke arasındaki kültürel ve turizm ilişkilerinin daha da gelişmesi için ortak çalışmanın önemine vurgu yaptı. Ayrıca, 2 Haziran’da İtalya Cumhuriyet Bayramı’nda Galata Kulesi’nin İtalyan bayrağı renkleriyle ışıklandırılmasının anlamlı olacağını dile getirdi. Ziyaret, dostluk ve iş birliği mesajlarıyla son buldu.