Akademi Beyoğlu’nda, Bakanlıkların, Üniversitelerin ve STK katkıları ile geniş tabanlı altyapı oluşturuldu. Dijital çağın gereksinimlerine uygun şekilde tasarlanan akademide; Yazılım Kodlama, Siber Güvenlik, Web Arayüz, Network Sistemleri, E-Spor Sistemleri, Fablab – Mini Maker, Dijital Tv Laboratuvarı, Dijital Radyo Laboratuvar, Robotik Kodlama Atölyesi ve Green Box gibi çok sayıda uygulama Laboratuarları ve Atölyeler bulunuyor. Yazılımdan klasik sanatlara, müzikten yabancı dil ve üniversite hazırlık kurslarına kadar birçok alanda gençlere yönelik eğitimlerin verileceği Akademi Beyoğlu; söyleşi, panel gibi kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.
SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATA KATKI SUNACAK
Günümüzde şehirlerden beklenen en önemli unsurlardan birisi de sosyal ve kültürel hayat. Akademi Beyoğlu bu unsurları da karşılayacak nitelikte dizayn edildi. Merkez, Sinema Salonu, Müzik Odası ve Çok Amaçlı Salon ile söyleşi, panel gibi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor.
GENÇLER ‘TEKNOLOJİ’ İLE BULUŞACAK
Dijital çağ ile birlikte teknoloji hayatın her alanına sirayet etmeye başladı. Bu çağın olmazsa olmazı ise yapay zeka olarak adlandırılan yazılımlardır. Yazılımın bu denli önem kazanması, geleceğin nesillerini yetiştirmede yazılım kurslarının önemini daha da artırdı. Teknoloji Kurslarının öneminin farkında olan Beyoğlu Belediyesi, Akademi Beyoğlu’nda gençlerin Dijital Çağa adapte olmasına yardımcı olacak; Yazılım ve Kodlama, Network Sistemleri, Siber Güvenlik, Arayüz Tasarımı ve Arayüz Geliştirme, Arduino, Bilgisayar İşletmenliği, Grafik Tasarımı ve Web Tasarım başta olmak üzere çok sayıda eğitim kursunu hizmete açtı.
ONLARCA BRANŞTA ÜCRETSİZ EĞİTİM İMKANI
Akademi Beyoğlu’nda teknoloji derslerinin yanı sıra Kişisel Gelişim Kursları, Hobi Kursları ve Üniversite hazırlık Kursları başta olmak üzere birçok branşta da eğitimler veriliyor. Üniversite Hazırlık Kurslarında; Biyoloji, Coğrafya, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Türkçe. Yabancı Dil Kurslarında; Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, Korece, Osmanlı Türkçesi, Pratik Türkçesi, Rusça. Görsel Sanatlar ve Sahne Sanatları Kurslarında; Fotoğrafçılık, Halk Dansları, Ebru, Kaligrafi, Karakalem ve Resim, Karikatür ve Mizah, Kukla Atölyesi, Tiyatro. Enstrüman ve Müzik Kurslarında; Bateri, Gençlik Korosu, Bağlama, Gitar, Keman, Ney, Piyano, Şan ve Solfej, Tulum, Kemençe. Diğer Kişisel Gelişim Kursları; Aksesuar ve Takı Tasarımı, Bilgisayarlı Muhasebe, Diksiyon ve Spikerlik, Etkili ve Hızlı Okuma, Sosyal Medya Yönetimi, Yaratıcı Drama, İşaret Dili eğitimleri veriliyor.