Umuma Açık İstirahat ve Eğlence yerleri :

Otel, Apart Otel, Pansiyon, Kahvehane, Kırahathane, Kır kahvesi, Çay Bahçesi İddia bayi, Ganyan Bayii, İçkisiz Cafe, İnternet Salonu Oyun Salonu, Atari Salonu Gazino, Taverna, Pavyon Dans Salonu, Kokteyl salonu, Diskotek, Bar, Birahane, Gece Kulubü, İçkili Lokanta, İçkili Çalgılı Lokanta, İçkili Kafeterya, İçkili Cafe Düğün Salonu Sinema, Tiyatro, Gösteri merkezi, Sirkler, Lunaparklar, Hamam, Sauna, Sıhhi Banyo, Gibi işletmeler Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerleri olarak adlandırılır.

Aşağıda müessesenizin durumuna göre istenen belgeler hazırlandıktan sonra, Belediyemiz Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne Şahsen veya şirkette imzaya yetkili kişilerce işletme ruhsatı müracaatı yapılır.

İlgili işletmenin iş nev’ine göre Ruhsat ve Denetim müdürlüğü tarafından; İstanbul Büyük Şehir İtfaiye Müdürlüğüne (Yangın, patlama v.b yönünden), İlçe Emniyet Müdürlüğü (Genel güvenlik ve asayiş yönünden), Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne (imar yönünden), Belediye Zabıta Müdürlüğüne (çevre ve gürültü yönünden) Gerekli görüldüğünde diğer resmi-özel kurum ve kuruluşlara uygunluk görüşü almak için müdürlüğümüz tarafından yazı yazılır. Bu kurumlardan uygunluk görüşleri yazılı olarak Müdürlüğümüze ulaştıktan sonra oluşturulan ruhsat komisyonunca mahallinde tetkikleri yapılır varsa eksikler ve noksanlar giderilmesi için uyarılır. Eksik ve noksan yoksa Ruhsat harçları yatırılarak İşletme Açma ve Çalışma Ruhsatı basımı yapılarak imzaya sunulur. İmza işlemi biten İşletme ruhsatı Müdürlüğümüz tarafından ücretsiz olarak Çerçevelenerek Çevreye duyarlı kağıt çantası içinde şahsa veya imzaya yetkili kişiye teslim edilir. Verilen Ruhsatların aslı yönetmelik gereği İşletmede herkesin görebileceği bir yere asılır.

İstenilen Belgeler Yönetmelik Gereği Son 6 (Altı) Aylık Olacaktır

NOT: İşyeri nevine göre bu belgelerden bazıları arttırılabilir.