Hırvatistan Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede, önümüzdeki süreçte kültür, sanat alanında yapılacak işbirlikleri görüşüldü.

Hırvatistan Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec Beyoğlu Belediyesi’ne nezaket ziyaretinde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Başkonsolos Zerec’i makamında ağırladı. Zor ve kayıplarla dolu bir yıl geçirmenin üzüntüsünü karşılıklı dile getiren Başkonsolos ve Başkan karşılıklı iyi ve olumlu dileklerle sohbetlerine başladı. Turizmin iki ülke ekonomisi için de büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Yıldız, bu süreçte altyapı ve kültürel yatırımlarla ilgili çalışmalar hakkında başkonsolosu bilgilendirdi. Görüşmede, önümüzdeki süreçte kültür, sanat alanında ve Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Hırvatistan Başkonsolosluğu ile gerçekleştirilecek etkinlikler konusunda da fikir alışverişinde bulunuldu.

BEYOĞLU’NDA YAKIN ZAMANDA TURİZM ALANINDA BÜYÜK PATLAMA YAŞANACAK

Beyoğlu’nda çalışmaları devam eden Galata Port ve Tersane İstanbul ile yakın zamanda açılacak müzeler ve Beyoğlu Kültür Yolu Projesi hakkında da bilgi veren Başkan Yıldız, İstanbul’da, Beyoğlu’nda yakın zamanda özellikle turizm alanında büyük patlama yaşanacağını söyledi.

Ayrıca Beyoğlu Belediyesi’nin kardeş şehri Dubrovnik şehri, yani eski Ragusa Cumhuriyeti Büyükelçiliği Beyoğlu’nda bulunmaktaydı. Büyükelçiliğin plakası şu anda İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde bulunuyor. Bu çerçevede bu plakanın bir replikasının üretilmesi ve Dubrovnik Kültür Tarih Müzesi’nde sergilenmesi projesinin çalışmalarına başlanması konusunda mutabakat sağlandı.