Ukraynalı öğrencilerden oluşan “Zorynka” korosu, Bilim Beyoğlu’nda gerçekleştirilen etkinlikte İzmir Marşı’nı seslendirerek sürpriz yaptı.

Ukrayna Başkonsolosluğu ve Beyoğlu Belediyesi işbirliğiyle Bilim Beyoğlu Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilen etkinlikte, Ukraynalı öğrencilerden oluşan “Zorynka” adlı koro bir konser verdi. Ukrayna halk şarkılarını seslendiren ve performanslarıyla beğeni toplayan koro, İzmir Marşı’nı seslendirerek katılımcılara sürpriz yaptı.

Etkinliğe, Ukrayna İstanbul Başkonsolosu Oleksandr Gaman ve Beyoğlu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın da aralarında bulunduğu pek çok izleyici katıldı.

Etkinlikte konuşan ve Ukrayna’nın oldukça köklü bir müzik tarihine ve birikimine sahip olduğuna dikkat çeken Yusuf Ulutaş, “Bu tarz etkinliklerin devamının gelmesini temenni ediyoruz” dedi.

Böyle bir organizasyonun düzenlenmesinden son derece mutlu olduklarını belirten Başkonsolos Gaman ise iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin sanatsal, kültürel faaliyetlerle perçinleneceğini dile getirdi. Gaman ayrıca Beyoğlu Belediyesi’ne teşekkür etti.