Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İstanbul’un ve Beyoğlu’nun ‘Kadir Abisi’ Kadir Topbaş, Beyoğlu’nda düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Topbaş’ın Beyoğlu Belediyesi önüne getirilen naaşı, yapılan duaların ve alınan helalliğin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne götürüldü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi Eski Başkanı Kadir Topbaş, dün korona virüs tedavisi gördüğü hastanede vefat etmişti. Bugün defnedilecek Topbaş için Beyoğlu Belediyesi önünde tören düzenlendi. Zincirlikyu Gasilhanesi’nden alınan Topbaş’ın naaşı tören için Beyoğlu Belediyesi önüne getirildi. Törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duaların ve alınan helalliğin ardından Topbaş’ın cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne götürüldü.

İSTANBUL’UN VE BEYOĞLU’NUN AĞABEYİ KADİR TOPBAŞI EBEDİYETE UĞURLUYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız törende yaptığı açıklamasında  “Bugün Beyoğlu olarak, Beyoğlu Belediyesi olarak hüzünlüyüz. İstanbul’un ve Beyoğlu’nun ağabeyi Kadir Topbaşı ebediyete uğurluyoruz. Burada kendisinden sonra hizmet etmiş, şimdi Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ile beraber ve bütün sevenleri, dostları, Beyoğlu halkı, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ile hep birlikte Kadir Abimizi ebedi istinatgahına uğurluyoruz. Hep iyi hatıralarla anımsayacağımız bir büyüğümüz, bir ağabeyimizdi. Ağabeyliğin en çok yakıştığı isimlerden birisiydi” dedi.

ESERLERİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Yapacakları eserlere Kadir Topbaş ismini vereceklerini söyleyen Başkan Yıldız, “Eserlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz kendisiyle Kasımpaşa’da Beyoğlu’nda dolaşırken, çocukluğundan hatıraları paylaşırdı. Biz de Beyoğlu’nda onu sevenler olarak, burada bıraktığı hatıralara sonuna kadar sahip çıkacağız. İsminin yaşaması için bu dönemde yapacağımız eserlere Kadir Topbaş ismini de vermeyi uygun görüyoruz” ifadelerini kullandı.

KADİR ABİ İÇİN AĞABEYLİK BAŞKANLIKTAN DAHA ÖNCE GELİYORDU

Başkan Yıldız, “Kadir Topbaş, nasihat etmeyi, ağabeylik yapmayı başkanlıktan daha çok tercih ederdi. Önce sevmeyi ve sevdirmeyi öğretir, Mevlana ve Yunus Emre’den alıntılar yaparak konuşmalarını yapardı. Kadir Abi için ağabeylik başkanlıktan daha önce geliyordu. İstanbul’un, Beyoğlu’nun kadir abisi odu. Biz de onu böyle hatırlayacağız. Allah rahmet eylesin, bizleri cennette buluştursun. Hepimizin, tüm dostlarının, İstanbul’un, Beyoğlu’nun ve ailesinin başı sağ olsun.  Ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.