Beyoğlu Belediyesi ilçenin 18 farklı noktasına kurduğu EBA Destek Noktaları ile evlerinde teknolojiye erişim eksikliği ve internet sorunu yaşayan öğrencilere, uzaktan eğitimlerine devam etme imkanı sunacak.

Beyoğlu Belediyesi, eğitimin uzaktan yapıldığı COVID-19 salgın sürecinde, evlerinde Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) giriş imkanı olmayan öğrenciler için yeni bir çalışmayı hayata geçirdi. Öğrencilerin herhangi engelle karşılaşmaksızın uzaktan eğitimlerine devam edebilmelerini sağlamak amacıyla ilçenin farklı noktalarında ‘EBA Destek Noktaları’ kuruldu.

İLÇENİN 18 FARKLI NOKTASINDA HİZMET VERECEK

Beyoğlu EBA Destek Noktaları; Semt Konakları, Kütüphaneler ve Gençlik Merkezleri olmak üzere ilçenin 18 farklı noktasında hizmet verecek. Virüs salgınına karşı gerekli tüm önlemlerin alındığı EBA Destek Noktalarından, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmadığı tespit edilen 1. sınıftan 12. sınıfa zorunlu eğitim kapsamındaki tüm öğrenciler istifade edebilecek.