Beyoğlu Belediyesi, ‘İstiklal Caddesi’nde sokak köpeğinin çocuğa saldırması’ olayı ile ilgili belediyenin sosyal medya hesaplarından bilgilendirme amaçlı yapılan paylaşımın bazı kişi ve kişiler tarafından yanlış yorumlanması üzerine açıklama yaptı.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 8 yaşındaki Suriyeli çocuk başından yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan çocuk,  tedavisi için ambulansla Şişli Etfal Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan küçük çocuğun tedavisiyle yakından ilgilenen Beyoğlu Belediyesi ekipleri, çocuğu ısıran köpeği de Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne götürerek gözetim altına aldı. Yaşanan talihsiz olayın ardından yapılan çalışmalarla ilgili kamuoyunu aydınlatmak amacıyla Beyoğlu Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden gerekli bilgi paylaşımı yapıldı.

ÇOCUĞUN TEDAVİ SÜRECİYLE İLGİLİ TÜM AŞAMALARI TİTİZLİKLE TAKİP EDİLİYOR

Ancak yapılan bilgi paylaşımı, bazı kişi ve kişiler tarafından, ‘belediye ekiplerinin sadece köpekle ilgilendiği ve ısırılan çocuğa karşı kayıtsız kalındığı’ şeklinde yanlış yorumlanarak Beyoğlu Belediyesi hedef alındı. Konuyla ilgili Beyoğlu Belediyesi’nden yapılan açıklamada, köpeğin ısırdığı çocukla ilgili Beyoğlu Belediyesi’nin kayıtsız kaldığının düşünülmesinin üzüntüyle karşılandığı belirtildi. Açıklamada ayrıca; yapılan paylaşımda bilgilendirme amaçlı olarak köpeğin gözetim altında olduğunun belirtildiği, köpeğin ısırdığı çocuğun tedavi süreciyle ilgili tüm aşamaların titizlikle takip edildiği ifade edildi.

Beyoğlu Belediyesi’nden Yapılan Açıklama: