Yedinci Mühür Filmi Talimhane Sahne’de İzleyiciyle Buluştu

Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından birisi olan İsveç yapımı Yedinci Mühür filmi, Beyoğlu’nun yeni kültür sanat mekanı Talimhane Sahne’de izleyiciyle buluştu.

Yedinci Mühür Filmi Talimhane Sahne’de İzleyiciyle Buluştu
27-08-2020

Beyoğlu’nun yeni kültür sanat mekanı Talimhane Sahne sanatseverlerin buluşma noktası oldu. Konserlerden tiyatro ve film gösterimlerine kadar her gün bir birinden güzel etkinlere ev sahipliği yapan Talimhane Sahne, son olarak sinema tarihinin en önemli yapıtlarından birisi olan İsveç yapımı Yedinci Mühür filmini sanatseverlerle buluşturdu. Beyoğlu Belediyesi ile İsveç Başkonsolosluğu işbirliğinde gösterimi gerçekleştirilen film büyük beğeni topladı. İsveç Başkonsolosu Peter Ericson da Talimhane Sahne’ye gelerek vatandaşlarla birlikte filmi izledi.

İNSANIN VAROLUŞ MÜCADELESİ ANLATILIYOR

Sinema tarihinin en önemli yapıtlarından birisi olan Yedinci Mühür (The Seventh Seal) filmi 1957 yılında Ingmar Bergman tarafından çekildi. 1957 Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanan filmde, 14. yüzyılda yaşayan ve uzun yıllar boyunca hiç bilmediği topraklarda Tanrı adına savaşmış bir şövalyenin hikayesi üzerinden insanın varoluş mücadelesi anlatılıyor.