Tolga Boztoprak ‘FİGAN ‘ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Usta Ressam Tolga Boztoprak’ın ‘Figan’ Resim Sergisi, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu.

Tolga Boztoprak ‘FİGAN ‘ Resim Sergisi Sanatseverlerle Buluştu
13-11-2020

Beyoğlu Belediyesi, Usta Ressam Tolga Boztoprak’ın ‘Figan’ Resim Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Küratörlüğü’nü Mehmet Lütfi Şen’in yaptığı sergi, Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışı Covid 19 salgını nedeniyle sade bir törenle gerçekleştirildi. Sergi Boztoprak'ın "Kimsesiz"den "Mülteciler"e, "Anotolya"dan "Mülksüz"e sosyal sorunlara eğildiği serisini, daha da derinleştirerek, insanlığın doğaya karşı takındığı amansız saldırısına dikkati çeken son dönem eserlerinden oluşuyor. Toplamda 34 eserin yer aldığı sergi 7 Aralık'a kadar ziyaret edilebilecek.

PANDEMİ ARASINI ‘FİGAN’ LA AÇNAK FARKLI BİR TEVAFUK

Serginin açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcısı Kübra Gülal emeği geçenlere teşekkür ederek, "Pandemi sürecinde bir süre sanat galerimizdeki etkinliklere ara vermiştik. Bu arayı belki de bu dönemin manidar bir sergisi olarak 'Figan'la açmanın farklı da bir tevafuk olduğunu düşünüyorum” dedi.

TOLGA BOZTOPRAK HER ZAMAN KENDİNİ YENİLEYEN BİR SANATÇI

Serginin Küratörlüğü’nü yapan Mehmet Lütfi Şen ise Tolga Boztoprak'ın her zaman kendini yenileyen bir sanatçı olduğunu aktararak, "Tolga her zaman yüreğinin parçalandığı yerde duruyor. Diğer bütün işlerinde de insanlığın yaşadığı trajediler üzerinde gidiyor, bir nevi onlarla hesaplaşıyor. Aslında şu anda burada gördüğünüz eserleriyle bütün bu olumsuzlukların, insanın handikaplarının temeline inip, insanın tabiatla sürdürdüğü yarışın insanlığı ve geleceği getirdiği yere işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

FİGAN’DA DOĞANIN ÇIĞLIĞI VAR

Usta Ressam Tolga Boztoprak da, sergide emeği geçenlere teşekkür ederek, "Figan'da bir hüzün var, doğanın çığlığı var. Bizler de birey olarak hep eksiğiz. Bu eksikliği tamamlamak için, sizler de biraz sonra izleyeceğiniz, doğanın çığlığını, haykırışını çizmeye çalıştım. Daha önceki sergilerimde de yine toplumsal gerçekçilik üzerinde çalıştım” şeklinde konuştu.