Tersane İstanbul Beyoğlu'na Canlılık Kazandıracak

Tamamlandığında Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan ‘Tersane İstanbul’ projenin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, projenin büyük bir bölümünün 2021’de tamamlanacağını söyledi.

Tersane İstanbul Beyoğlu'na Canlılık Kazandıracak
10-06-2020

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 23 Şubat'ta atılan Tersane İstanbul'da çalışmalar hızla devam ediyor. 280 bin metrekare alana yapılan projenin inşaat alanını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Başkan Yıldız, Türkiye’nin ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak olan projenin büyük bir bölümünün 2021’de tamamlanacağını söyledi.

YERLİ VE YABANCI TURİSTLER İÇİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Proje hakkında bilgi veren Başkan Yıldız, “Tersane İstanbul Cumhurbaşkanımızın Kasımpaşa’mızda, Beyoğlu’muzda yakından takip ettiği; Türkiye’nin, İstanbul’un ve Beyoğlu’nun çok önemli projelerinden birisidir. İstanbul’da yerli ve yabancı turistler için çekim merkezi olacak. Bugün Beyoğlu halkının da gelip rahatça sahile gidebileceği, binlerce gencimizin iş imkanı bulacağı Tersane İstanbul’dayız. Şu anda yetkililerimizle, mühendislerimizle, çalışanlarımızla beraberiz. Çalışmalarla ilgili kendilerinden bilgi aldık. Projenin büyük bir bölümü 2021 yılında tamamlanmış olacak. Türkiye’nin turizmine ve kültürüne hizmet edecek, içerisinde 4 tane müze ile otellerin, kütüphanenin, dükkan tarsızda yeme içme mekanlarının, alış veriş mekanlarının bulunacağı, Haliç’in kenarında denize nazır bir proje şuanda başarılı bir şekilde yürütülüyor” dedi.

ÇALIŞMALAR TARİHİ DOKUYU KORUYACAK ŞEKİLDE İLERLİYOR

Çalışmaların tarihi dokuyu koruyacak şekilde ilerlediğini de belirten Başkan Yıldız, “Çünkü Osmanlı İmparatorluğu’nun donanmasının bulunduğu yerdir burası. Hem bu tarihi dokunun korunduğu ciddi bir restorasyon çalışması yapılıyor, hem de modern yapıların eklenmesiyle Türkiye’nin ve İstanbul’un turizmine önemli bir katkıda bulunacak bir proje hayata geçiriliyor. Tersane İstanbul halkımızın arzu ettiği, denize ulaşma imkanını bulabildiği bir yer olacak. Haliç’in kenarında Taksim Meydanı gibi bir meydan olacak. Halkımız buraya gelerek yemeğini yiyebilecek, çayını içebilecek, bildiğiniz pazarlarda olduğu gibi alış verişini yapabilecek, çocuklarıyla torunlarıyla ailecek denizin kenarında hoşça vakit geçirebilecek. Bu anlamda büyük bir proje. Ayı zamanda hem istihdam bakımından, hem ülkemizin ekonomisine katkısı bakımından da çok önemli bir proje” ifadelerini kullandı.

BEYOĞLU’NA CANLILIK KAZANDIRACAK

Başkan Yıldız, “Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak bu projenin bir an evvel tamamlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. İnşallah açılışında Beyoğlulu hemşerilerimizle birlikte olacağız. Sağlıklı ve mutlu günler önümüzde. İnşallah işsizliğe de Beyoğlu ölçeğinde çare olacak bu proje Beyoğlu’muza hem yeşil anlamında, hem deniz anlamında hem de ekonomi ve ticaret anlamında canlılık kazandıracak. Biz de büyük bir heyecanla bu projenin tamamlanmasını bekliyoruz. Bir yıla yakın sürede tamamlanması bekleniyor. Şimdiden hayırlı olsun” şeklinde konuştu.