Taksim Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 98'inci yıldönümü dolayısıyla Taksim Meydanı'nda bulunan Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi.

Taksim Meydanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı Töreni
30-08-2020

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören, Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlendi. Geni güvenlik önlemlerinin alındığı törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajının okunmasıyla başlayan törende Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bırakıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.