Taksim 360 Projesi 2022’de Tamamlanacak

Türkiye’nin kamu-özel sektör ortaklığında gerçekleşen ilk kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Projesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, “Projenin büyük bir kısmı 2021’de, tamamı ise 2022 yılında tamamlanmış olacak. Bittiğinde İstanbul’umuza, Beyoğlu’muza ve Türkiye’ye değer katacak örnek bir proje olacak” dedi.

Taksim 360 Projesi 2022’de Tamamlanacak
11-06-2020

Türkiye’nin kamu-özel sektör ortaklığında gerçekleşen ilk kentsel yenileme projesi olan Taksim 360 Projesinde çalışmalar hızla devam ediyor. 150 bin metrekare inşaat alanında yer alan projede, 9 ada üzerinde 25 bin metrekare alan üzerine kurulu, ofis, rezidans, konut ve mağaza alanlarıyla birlikte 971 ünite yer alıyor. Projede tüm ofis ve konutlar için yaklaşık 1.000 araç kapasiteli yeraltı otoparkları ve sosyal faaliyetlerin yoğunlaşacağı yaya alanları da oluşturuluyor. Taksim 360 Projesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, projenin 2022 yılında tamamlanacağını söyledi.

YOĞUN BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Taksim 360 projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Yıldız,Bugün İstanbul’umuz için, Türkiye’miz için, Beyoğlu’muz için çok önemli olan bir projeyi daha takip etmek üzere arkadaşlarımızla buradayız. Yüklenici firmamız şuan burada yoğun bir çalışma yürütüyorlar. Tarlabaşı’nın yeniden tarihinin korunarak, rehabilite edilerek fonksiyonlarının değiştirilmesi suretiyle hem turizme hem ticarete hem de sosyal hayata kazandırılmasıyla ilgili önemli bir proje. Aldığımız bilgilere göre şuana kadar projenin yarısı tamamlanmış durumda. Tamamlanan kısımların kiralanması ve satışı gibi işlemler devam ediyor. 5306 sayılı kanuna göre binaların fonksiyonlarının değiştirilmesi suretiyle dış cephelerinin tarihi niteliklerinin korunarak hayata kazandırılması, İstanbul’a kazandırılması bakımından önemli bir proje. Bu bakımdan emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

BEYOĞLU’NA HEM DEĞER KATACAK HEM DE YENİ İSTİHDAM SAĞLAYACAK

Başkan Yıldız, projenin ticaret bölümü, turizm bölümü ve konut bölümü gibi farklı fonksiyonlarının bulunduğunu da ifade ederek, “Taksim 360 projesi Beyoğlu’muza hem değer katacak hem de iş imkanı açısından yeni istihdam sağlayacak. Gençlerimizin iş imkanı bulabileceği bir proje. Bir taraftan işyerleri, diğer taraftan konut, ticaret ve turizm alanlarıyla da önemli bir proje olacak. İstanbul’un, Beyoğlu’nun turizm anlamındaki gelirine katkı sunacak. Hem de daha önce atıl durumda olan, çökme riski taşıyan alanların yeniden hayata kazandırılmasıyla ilgili önemli bir proje tamamlanmış olacak. Projenin büyük bir kısmı 2021 de tamamlanacak. Projenin tamamı ise 2022 yılında tamamlanmış olacak. Bizde Taksim 360 projesini yakından takip ediyoruz. Proje bittiğinde İstanbul’umuza, Beyoğlu’muza ve Türkiye’ye değer katacak hem de örnek teşkil edecek. Proje, çöküntü alanların rehabilite edilerek ekonomiye, turizme, yani hayata kazandırılmasıyla ilgili önemli bir fonksiyonu da yerine getirmiş olacak.

‘YAŞAYAN SOKAK’ KAVRAMI HAYATA GEÇİRİLİYOR

Taksim 360 projesini bölgenin en önemli çekim merkezi haline getirecek ve titizlikle yapılacak olan kiracı karması ile 16 bin metrekare kiralanabilir ticari alanları ve 60 bin metrekare alanda, ticari, sosyal ve kültürel olarak tüm ihtiyaçları karşılayacak bir yaşam alanı hayata geçiriliyor. Taksim360’ın tarihi sokak ve caddelerinde sanat galerileri, dünyaca ünlü global lüks markalar, şık mağazalar ve restoranlarla ‘yaşayan sokak’ kavramının hayata geçirilmesi hedefleniyor.