Pandemi Sürecinde Düzenlenen Online Yarışmaların Kazananları Ödüllerini Aldı

Beyoğlu Belediyesi tarafından pandemi döneminde 'Yarıştan Değil, Dışarıdan Uzak Dur' sloganı ile düzenlenen online yarışmaların kazananlarına, Talimhane Sahne'de düzenlenen törenle ödülleri takdim edildi.

Pandemi Sürecinde Düzenlenen Online Yarışmaların Kazananları Ödüllerini Aldı
13-08-2020

Beyoğlu Belediyesi pandemi sürecinde gençlerin evlerinde geçirdiği zamanı verimli bir şekilde değerlendirmelerini ve toplumsal hayata devam edebilmelerini sağlamak amacıyla ödüllü online yarışmalar düzenledi. “İlk ve Ortaokullar Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”, “Liseler Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”, “Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması” ve ”Millet Kıraathaneleri Logo Tasarım Yarışması” olmak üzere dört farklı kategoriden gerçekleştirilen yarışmaların kazananları belli oldu. Yoğun ilgi gören online yarışmalarda dereceye giren gençlere, Talimhane Sahne’de düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Ödül törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Bağcı’nın yanı sıra çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

GENÇLERİN BİLGİLERİNE, ZEKALARINA VE SAMİMİYETLERİNE İNANIYORUZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız törende yaptığı konuşmasında, pandemi döneminde gençlerin bilgilerinden faydalanmak amacıyla online yarışmalar düzenlediklerini belirterek “Bizler gençlerin bilgilerine onların zekalarına onların samimiyetlerine inanıyoruz. Onların ufuklarının Beyoğlu'na çok değer katacağına inanıyoruz. Salgın dönemi hepimizi iş yerlerimize hapsetti. Çocuklar okullar olmayınca evde kaldı. Bir dizi yarışmalar düzenledik. Özellikle kent mobilyaları tasarımı konusu çok önemli. Beyoğlu sanat ve kültür şehri estetik zarafet uyum ve ahenge dikkat eden bir jüri oluşturduk. Dereceleri belirledik. Yüzlerce katılım oldu onlara çok teşekkür ediyorum. Ben gençlerimize inanıyorum güveniyorum” dedi.

BİRİNCİ OLDUĞUMU ÖĞRENDİĞİMDE GURUR DUYDUM

Beyoğlu'nun tüm kıraathanelerinde kendi logosu olacağından dolayı gurur duyduğunu söyleyen "Millet Kıraathaneleri Logo Tasarım Yarışması" birincisi Ümmügül Çiçek Köse ise, “Öncelikle çok teşekkür ederim. Grafik tasarımcıyım bu alanda yüksek lisans yapmaktayım. Hem yarışmalar hem iş çevresi açısından koşturmaktayım. Gerekli analizleri yaptıktan sonra logoyu oluşturup sunduk. Birinci olduğumu öğrendiğimde gurur duydum. Beyoğlu'nun tüm millet kıraathanelerinde benim logomun olacak olması çok hoş bir durum" diye konuştu.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN YILDIZ TAKDİM ETTİ

İlk ve Ortaokullar Arası Şiir ve Hikaye Yarışması’nda şiir kategorisinde Zeynep Güven, hikaye kategorisinde ise Ahmet Mansur Tural birinci oldu. Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın birincisi Ümran Ak olurken, Millet Kıraathaneleri Logo Tasarım Yarışması’nın birincisi Ümmügül Çiçek Köse oldu. Törende ayrıca yıl boyunca ilçe genelinde en çok kitap okuyan öğrenciler de ödüllendirildi. Yılın okuyucuları çocuk kategorisinde birinci Dudu Elif Tuana Dayangaç olurken genç kategorisi Esin Yalçınkaya, yetişkin kategorisi Semih Çabar oldu. Birincilere hediye edilen laptoplar Başkan Yıldız tarafından takdim edildi.