Online Akademi’de Burslu Yazılım Uzmanı Yetiştirme Programı

Bilişim çağının getirdiği teknolojik gelişmeler ile birlikte sürekli büyüyerek kendine önemli bir yer bulan programlama ve yazılım sektörü, her geçen gün kendini geliştirmeye ve ilerlemeye devam ediyor. Gelişmeler ile sektör, yazılım geliştirme gibi en popüler iş alanlarını bünyesinde barındırmaya başladı. Bu sebeple de teknoloji alanında uzman kaynağına ihtiyaç her geçen gün artıyor. Beyoğlu Belediyesi olarak dönem içerisinde ilk adımları atarak lise öğrencilerine yönelik Yazılım Geliştirme ve Uygulama Atölyesi’ni başlatmıştık. Şimdi de sırada iş arayan üniversite mezunu gençlerimiz var.

Online Akademi’de Burslu Yazılım Uzmanı Yetiştirme Programı

Kendini bu alanda geliştirmek isteyen ve yazılım sektöründe istihdam edilmeyi planlayan gençlerimiz için uygulanacak Online ve Burslu Yazılım Uzmanı Yetiştirme Programı, eğitim alanındaki faaliyetleri, öncü konumu ve sektörde büyük bir bilgi ve tecrübe birikimine sahip BilgeAdam Akademi iş birliği ile gerçekleştirilecek. Bu program ile amacımız, gençlerin yeni teknolojilere, programlama dillerine ve uygulama geliştirme bilgisine hakim yazılım uzmanları olarak sektöre kazandırılması olacak.

8 ay boyunca online olarak yürütülecek eğitim programına 30 yaşını aşmamış üniversite mezunu, Beyoğlu’nda ikamet eden, herhangi bir iş kolunda istihdam edilmemiş ve 8 aylık eğitim sürecinin tamamında yer alabilecek genç yazılımcı adayları müracaat edebilecek. Uygun adaylar için asenkron eğitim atamaları yapılacak ve eğitimlerini tamamlayan gençler online sınava tâbi tutulacak. Sınavda başarılı olan adaylar ile yapılacak birebir mülakatların ardından canlı derse hak kazanan gençler ile çalışmalar başlayacak. Eğitim sürecinde yapılacak proje uygulamaları ve ara sınavlar ile gençler değerlendirilecek ve başarı ile tamamlayan adaylara kariyer danışmanlık hizmetleri sunulacak. Eğitim sonunda adayların özgeçmişleri toplanarak işe yönlendirme hizmeti sunulması planlanmaktadır. Tüm bu süreçler Beyoğlu Belediyesi ve BilgeAdam Akademi iş birliğinde tamamı burslu olarak gerçekleştirilecek.

Burslu Yazılım Uzmanı Yetiştirme Programı için başvurular 26.06.2020 tarihinde başlayacak ve 14.07.2020 tarihine kadar devam edecek. Kontenjanla sınırlı programımız için kayıtlar, Beyoğlu Belediyesi’nin kendi uygulaması olan Smart Beyoğlu üzerinden alınacak. Sizler de kariyerinizi yazılım sektörü üzerine planlıyor ve eğitimlerimize katılmak istiyorsanız Smart Beyoğlu uygulamasını indirerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.