Okullarda İlk Yardım Eğitimi

“Profesyonel ekipler gelene kadar hasta ve yaralılara yapılan ilk müdahale” olarak tanımlanan ilk yardım, hem fiziksel yaralanmalarda hem de travmatik durumlarda birincil yardım yöntemi olarak kabul edilmektedir. İlk yardım her türlü afet, kaza, yaralanmaya ya da ölüme sebep olabilecek olayda hayat kurtarabilmektedir.

Okullarda İlk Yardım Eğitimi

Bizler de Kızılay Beyoğlu işbirliği ile ülkemizde yaşanan son olaylar ışığında ilk yardımın önemine vurgu yapmak, öğrencilerimizi bu konuda bilgilendirmek, beceri kazandırmak ve acil durumlara karşı hazırlıklı olabilmelerini sağlamak için İlk Yardım eğitimleri düzenliyoruz. 18 Şubat tarihinde başlayacak olan eğitimlere Beyoğlu sınırları içerisinde yer alan tüm liselerimiz katılacak ve eğitimler Beyoğlu Kızılay Şube Başkanı Dr. Ömer Akçağıl tarafından verilecek.  Her hafta farklı bir okul ile gerçekleştireceğimiz eğitimler okullarımızın salonlarında ve Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi Akademi Beyoğlu Binasında yapılacak.