Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. Etap’ın Anahtar Teslimi Yapıldı

Beyoğlu’nda binaların güçlü ve güvenilir hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etabı tamamlandı. Piyalepaşa Mahallesi’nde düzenlenen törenle anahtarlarını teslim alan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nde 1. Etap’ın Anahtar Teslimi Yapıldı
17-11-2020

Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1. Etap’ı tamamlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve KİPTAŞ iş birliğinde Haziran 2018’de temeli atılan Piyalepaşa 1. Etap’ın tamamlanmasının ardından konutlar hak sahiplerine teslim edildi. Piyalepaşa Mahallesi’nde gerçekleşen 1. Etap Anahtar Teslim Töreni’ne; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli katıldı. Binaların güçlü ve güvenilir hale getirilmesi amacıyla hayata geçirilen projenin 1. Etap’ının tamamlanmasıyla birlikte 80 konut hak sahiplerine teslim edildi. Evlerinin anahtarlarını teslim alan vatandaşlar büyük mutluluk yaşadı.

1.ETAP’I GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TAMAMLAMIŞ BULUNMAKTAYIZ

Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek “Deprem en yakın tarihte tekrar İzmir’de hafızalara kazındı. Tedbir alınması konusunda uyarıda bulundu. 2004'ten itibaren Okmeydanı kentsel dönüşüm çalışmasının içindeyim. Bugün açılışında bulunduğumuz bu tören anlamlı. İBB, KİPTAŞ ve Beyoğlu Belediyesi iş birliğiyle Okmeydanı kentsel dönüşümünde 1. etap tamamlandı. 80 hak sahibi için 130 konut üretildi. Hak sahipleriyle uzlaşmalar yapılarak kentsel dönüşüm gönül rahatlığıyla tamamlamış bulunmaktayız. Darısı bundan sonra yapılacak olan 2’inci, 3’üncü, 4’üncü diye devam edecek olan diğer etapların başına” dedi.

BAŞINDAN BERİ EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Başkan Yıldız, “Okmeydanı’nda kentsel dönüşüm Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın kentsel dönüşüm yaklaşımı; 1 yerinde, 2 gönül rızasına dayanan, 3 depremi esas alan hızlı bir dönüşüm. Depremin ne zaman geleceğini bilemiyoruz. Bu nedenle çok hızlı bir dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Kentsel dönüşüm politik veya siyasi değildir. Tamamen insani, tamamen hukuka dayanan bir dönüşüm. Geçmiş dönemde İBB Başkanı olarak Okmeydanı’nda kentsel dönüşüme katkı sunan Sayın Kadir Topbaş’a, Sayın Mevlüt Uysal’a, şuan ki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Beyoğlu Belediye Başkanlığı döneminde bu dönüşüm için mücadele eden Sayın Ahmet Misbah Demircan’a ve KİPTAŞ yetkililerine, başından beri emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Hep birlikte Okmeydanı’nın kentsel dönüşümünü insani esasları ve deprem esasını gözeterek gerçekleştireceğimize inanıyorum. Bugün konutlarına kavuşan vatandaşlarımıza da sağlıklı, mutlu günler diliyorum” ifadelerini kullandı.

BUGÜN TESLİM EDİLECEK BU YAPILARIN HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Kentsel dönüşümü en üst seviyede tartışmak çözüm bulmak mecburiyetimiz var.  Bu anlamda İstanbul'un her köşesinde bir kurum çaba gösteriyor. Ama büyük bir sorumluluk ve büyük bir seferberliğe dönüşmezse uzun yıllara ihtiyaç duyarız. Bunu hızla yapmanın mecburiyet olduğunu İzmir'de de yaşadık. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet yaralılara şifa diliyorum. Bugün 8 bloktan 80 aileye teslim edilecek bu yapıların hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonra huzurlu güvenli yaşasınlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DEPREM YÖNETMELİĞİNE UYGUN VE ÜST SINIF MALZEME KULLANILARAK İNŞA EDİLDİ

Hak sahiplerine yeni konutlarında mutlu ve huzurlu yaşamalarını temenni eden KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da, “Bugün İBB, Beyoğlu Belediyesi ve KİPTAŞ olarak deprem yönetmeliğine uygun ve üst sınıf malzeme kullanılarak inşa edilen Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etap konutlarını teslim ediyoruz. Bu iş birlikleriyle afet odaklı dönümlere örnek olmasını ve hak sahiplerinin burada mutlu huzurlu yaşamalarını diliyorum” ifadelerini kullandı.