‘Necip Fazıl Şiirleri ve Yücel Arzen Besteleri’ Talimhane Sahne’de Dinleyicilerle Buluştu

Müzisyen Yücel Arzen'in Necip Fazıl Kısakürek şiirlerine yaptığı besteleri seslendirdiği "Necip Fazıl Şiirleri ve Yücel Arzen Besteleri ile Türklerin Anadolu'yu Yurt Edinmeleri" başlıklı konseri Talimhane Sahne’de sanatseverlerle buluştu.

09-09-2020

Beyoğlu’nun yeni kültür sanat mekanı Talimhane Sahne bir birinden renkli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Tiyatrodan film gösterimlerine, her gün farklı etkinliklerin düzenlendiği Talimhane Sahne bu kez Müzisyen Yücel Arzen'in Necip Fazıl Kısakürek şiirlerine yaptığı besteleri seslendirdiği "Necip Fazıl Şiirleri ve Yücel Arzen Besteleri ile Türklerin Anadolu'yu Yurt Edinmeleri" başlıklı konserini sanatseverlerle buluşturdu. Yoğun ilgi gören konsere Konsere TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katıldı.

‘AYASOFYA’ BESTESİ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında alınan önlemlerle gerçekleştirilen konserde Arzen, Kısakürek'in "Canım İstanbul", "Kaldırımlar", "Şarkımız Bizim", "Mansur", "Utansın" ve "Sakarya Türküsü" gibi önemli eserlerinin yanı sıra Abdurrahim Karakoç'un "İncitme" ile Arif Nihat Asya'nın "Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor" şiirlerine yaptığı besteleri de seslendirdi. Arzen bir saat süren konserde ayrıca yeni şarkısı "Ayasofya"yı da dinleyicilerin beğenisine sundu.

BİR ŞARKI OLMAK İSTEDİĞİMİ NECİP FAZIL'DAN ÖĞRENDİM

Müzisyen Yücel Arzen çocukluğundan beri kendisine hep "insan ne olmak ister" diye sorduğunu belirterek "Necip Fazıl o sorunun cevabını bana çok güzel verdi. Bir şarkı olmak. Sonunda bir şarkı olmak istediğimi Necip Fazıl'dan öğrendim” dedi.