Milli Mücadele'nin 101. Yıldönümü Galata Rıhtımı’nda Kutlandı

Beyoğlu Belediyesi, Milli Mücadele'nin 101'inci yıldönümünü Galata Rıhtımı’nda düzenlediği programla kutladı. Milli Mücadele sırasında şehit olanlar anısına yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, Karaköy Sahili havai fişek gösterisi ile aydınlandı.

Milli Mücadele'nin 101. Yıldönümü Galata Rıhtımı’nda Kutlandı
16-05-2020

Milli Mücadele’nin 101’inci yıldönümü, Atatürk’ün 16 Mayıs’ta İstanbul’dan Samsun’a hareket ettiği Beyoğlu Galata Rıhtımı’nda düzenlenen programla kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen ‘Milli Mücadele Ruhu’ isimli programa; Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Milli Mücadele sırasında şehit olanlar anısına yapılan saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, Karaköy Sahili havai fişek gösterisi ile aydınlandı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte vatandaşlar Milli mücadele ruhunu yeniden yaşadı.

MİLLİ MÜCADELE VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN YAPILIR

Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ali Haydar Yıldız, “Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaşan adımların ilk olarak yola çıktığı yerdeyiz. Beyoğlu Galata Rıhtımı’ndayız. Bulunduğumuz yer; Mustafa Kemal Atatürk’ün arkadaşlarıyla beraber Bandırma Vapuru’na binip buradan Milli Mücadeleyi başlattığı Galata Rıhtımı’dır. Günler süren, aylar süren, elbette Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuş bu topraklarda verdikleri mücadele sonucunda Milli Mücadele diye andığımız mücadelemizin başladığı noktadayız. Elbette ki temel kavramımız vatandır. Milli Mücadele vatan için yapılır, bayrak için yapılır, mukaddesat için yapılır ve ezan için yapılır” dedi.

MİLLİ MÜCADELE BURADA BAŞLAMIŞTIR

Başkan Yıldız, “Bizler büyük medeniyet yolculuğunda vatanımıza kast edenleri, vatanımız işgal etmek isteyenlere her türlü gereken cevabı vermesini bilmiş bir milletiz. Vatan Sultan Alparslan’ın Malazgirt’te ‘Size bir vatan bırakıyorum, ebediyen sizin olacaktır’ demesiyle başlayan Anadolu’da, ki varlığımız 1919’un 16 Mayıs’ında burada başlayan ve milli mücadeleniz olan Kurtuluş Savaşı boyunca devam eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır’ dediği ve uğruna mücadele ettiğimiz, Milli Mücadele ruhunu taşıdığımız bir anlayış en son 15 Temmuz’da bu topraklarda bir kez daha gösterdi. Vatanımızı işgal etmek isteyenler, bayrağımızı indirmek isteyenler, ezanlarımızı susturmak isteyenler bu milleti karanlık günlere götürmek isteyenler bizzat milletimiz tarafından gereken dersi almışlardır. Milli Mücadele burada başlamıştır” ifadelerini kullandı.