Kosova İstanbul Başkonsolosu Novobrdalıja'dan Beyoğlu Belediyesi’ne Ziyaret

Beyoğlu Belediyesi’ne bir nezaket ziyareti gerçekleştiren Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile iki ülkenin bugünü ve geleceğini konuştu. Ziyarette, Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğinin bilgisi verildi.

Kosova İstanbul Başkonsolosu Novobrdalıja'dan Beyoğlu Belediyesi’ne Ziyaret
02-10-2020

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija'ı ağırladı. Suzan Novobrdalija'nın nezaket ziyaretinde, Kosova ve Türkiye’nin asırlardır süregelen kültürel birlikteliğine vurgu yapan Başkan Yıldız, kendilerini belediyede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Beyoğlu Belediyesi ile Kosova İstanbul Başkonsolosluğu arasında somut iş birliği adımlarının atılmasının son derece önemli olduğuna vurgu yapan Yıldız, iki ülkenin stratejik partner konumunda olduğunu belirtti.

Suzan Novobrdalija ise konuşmasında, Türkiye ve Kosovanın ortak tarih bilinci içinde yüz yıllardır ekonomik, sosyal ve politik anlamda etkileşim haline olduklarının altını çizdi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kosova İstanbul Başkonsolosu Suzan Novobrdalija’a meşhur Beyoğlu çikolatasından hediye etti.