KKTC'nin 37'nci Kuruluş Yıl Dönümü Taksim'de Düzenlenen Törenle Kutlandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü Taksim Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Taksim Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende Kıbrıs marşları çalındı.

KKTC'nin 37'nci Kuruluş Yıl Dönümü Taksim'de Düzenlenen Törenle Kutlandı
16-11-2020

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle Taksim Meydanı'nda tören düzenlendi. Covid 19 salgını nedeniyle bu yıl kısıtlı katılım ile gerçekleşen törene; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, 3'üncü Kolordu Kurmay Başkanı Tuğgeneral Özkan Ulutaş, Kıbrıs gazileri ve çeşitli dernek üyeleri katıldı. Taksim Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende Kıbrıs marşları çalındı. Anıtın önünde Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin dev Bayraklarının dalgalandırıldığı tören daha sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar'ın konuşmaları ve hatıra defterini imzalaması ile son buldu.

KKTC TÜRKİYE’MİZİN DESTEĞİ İLE GELİŞMEKTE VE DAHA DA İLERİYE GİTMEKTEDİR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar, törende yaptığı konuşmasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Türkiye'nin desteğiyle her geçen gün geliştiğini belirterek, “Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37'nci kuruluş yıl dönümü. Ancak Kıbrıs Türk halkının devletleşme süreci 57 yıldır devam etmektedir. 1963'te ortaklık cumhuriyetinden silah zoruyla atılan Kıbrıslı Türkler anayasal haklarını güvence altına almak için ilk olarak genel komite altında bir araya gelmişlerdir. Bunu sırasıyla Kıbrıs Geçici Türk Yönetimi, Otonom Kıbrıs Türk Yönetimi, Kıbrıs Türk Federe Devleti ve nihayet 15 Kasım 1983'te Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti takip etmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti her geçen gün Türkiye’mizin de desteği ile gelişmekte ve daha da ileriye gitmektedir. Kıbrıs Türk devleti bölgesel ve uluslararası kuruluşlar nezdinde haklı yerini alacaktır. Bu mücadele Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ilan edildiği noktada bitmiş değildir. Devletimizi ileriye taşımak, müreffeh yarınlara ulaştırmak hepimizin görevidir” dedi.