Kimsesiz Çocukların 'Oya Annesi' Son Yolculuğuna Uğurlandı

Beyoğlu’nda kimsesiz çocukların ‘Oya Annesi’ olarak tanınan ve geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybeden Oya Kayacık dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Oya Kayacık için ilk tören 60 yılı aşkın süredir gönüllü olarak çalıştığı Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi önünde düzenlendi. Oya Kayacık'ın cenazesi daha sonra kılınan cenaze namazının ardından Feriköy İslam Mezarlığı’na defnedildi.

Kimsesiz Çocukların 'Oya Annesi' Son Yolculuğuna Uğurlandı
04-12-2020

Ömrünü bakım ve korunmaya muhtaç çocuklara adayan Oya Kayacık geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 82 yaşında hayatını kaybetti. 60 yılı aşkın süre boyunca Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi'nde gönüllü olarak görev yapan Oya Kayacık Beyoğlu’nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Oya Kayacık için ilk tören Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesi önünde yapıldı. Ardından Feriköy İslam Mezarlığı Hacı Ayşe Sarıgül Camisi'nde cuma namazı öncesi düzenlenen cenaze töreninde, Kayacık'ın yakınları taziyeleri kabul etti. Törene, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kasımpaşa Çocuk Yuvası Koruma Derneği gönüllüleri ile Kayacık'ın yetiştirdiği çocukları katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Oya Kayacık'ın cenazesi, Feriköy İslam Mezarlığında anne babasının kabirlerinin yanına defnedildi.

60 YILDIR ÇOCUKLARIMIZA KOL KANAT GERDİ, ŞEFKATİYLE ONLARA ÖRNEK OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, cenaze töreni sonrasında yaptığı açıklamada, “Oya annemiz bizim kıymetli bir annemiz. Kendi çocuğu olmamıştı ama yüzlerce çocuğu vardı. 60 yıldır çocuklarımıza kol kanat gerdi, şefkatiyle onlara örnek oldu. Onların bakımlarını üstlendi. Bugün de son yolculuğuna uğurladık onu. Mekanı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. İnşallah biz de onun hatırasını yaşatmak için Kasımpaşa'daki çocuk yuvamızın ismini Kasımpaşa Oya Anne Çocuk Yuvası olarak değiştireceğiz. Hatırası yaşasın diye” dedi.

OYA KAYACIK KİMDİR?

Oya Kayacık Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesindeki çocukların ve Kasımpaşa'nın "Oya Anne" olarak tanınıyordu. Tüccar, varlıklı bir ailenin kızı olarak 1938'de dünyaya gelen Kayacık, Robert Koleji'nden mezun olduktan sonra 21 yaşındayken Kasımpaşa Çocuk Yuvası Koruma Derneğinde gönüllü olarak çalışmaya başladı. Tam 60 yılı aşkın süre dönemin Kasımpaşa Çocuk Yuvası, bugünkü adıyla Kasımpaşa Çocuk Evleri Sitesinde herhangi bir ücret almadan çalışan ve hiç evlenmeyen Kayacık, bu süreçte yüzlerce çocuğun hayatına dokundu.