İstiklal Caddesi'nde Virüs Salgınına Karşı Alınan Yeni Tedbirler Açıklandı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında İstiklal Caddesi başta olmak üzere ilçe genelinde yoğunluğun fazla olduğu alanlarda uygulanmak üzere yeni tedbirler aldı. Alınan yeni kararla İstiklal Caddesi'ne girişler 7 bin kişiyle sınırlandırıldı. Cadde, gidiş ve dönüş yönü olmak üzere ikiye ayrıldı.

İstiklal Caddesi'nde Virüs Salgınına Karşı Alınan Yeni Tedbirler Açıklandı
03-12-2020

Tüm dünyada hızla yayılan Covid 19 salgınına karşı ülke genelinde yeni önlemler alınmaya başlandı. Her gün yerli ve tabancı milyonlarca turisti ağırlayan Beyoğlu’nda virüs salgınına karşı alınacak yeni tedbirleri görüşmek üzere toplanan Beyoğlu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, İstiklal Caddesi başta olmak üzere ilçe genelinde yoğunluğun fazla olduğu alanlarda uygulanmak üzere yeni tedbirler aldı. Virüs salgınına karşı alınan yeni tedbirleri, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Taksim Meydanı’nda düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaştı.

İNSANLARIN KARŞILAŞMASINI ÖNLEYECEK SİSTEM GELİŞTİRDİK

İşlek alanlarda oluşan yoğunluğu önlemek amacıyla bir dizi yeni tedbirler alındığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Yoğunluğu önlemek için 3 metrekareye 1 kişi düşecek. Caddemizin gidiş istikameti sağ, sol olarak ayrıldı. İnsanların karşılaşmasını önleyecek sistem geliştirdik. Giriş noktalarında maske stantları var. 8 aydır maske standımız cadde girişinde bulunuyor. Gidiş yön istikametleri de yerlere yapıştırıldı. Vatandaş bu istikamet üzerinden gidecek. Uyulmadığı takdirde zabıta ve kolluk kuvvetleri buna müdahale edecek” dedi.

GENÇLERİMİZDEN DAYANIŞMA İSTİYORUZ

Başkan Yıldız, izni bulunan simitçi ve kestanecilerin satışlarına devam edeceğini de ifade ederek, “Seyyar izinli satış yapan simitçiler ve kestaneciler devam edecek. Etrafında aykırı toplanmalara izin verilmeyecek. Caddeye ara sokaklar diye tabir edilen 63 giriş noktası var. Bunların da kontrolünü emniyet güçleri ve zabıtalar sağlayacak. Yoğunlaşma olmaması için zabıta ekiplerimizi aralıksız anons yapıyorlar. Dronlarla da bu yoğunluğu tespit ediyoruz. Herkesin giriş istikametini belli olduğu minimalize edildiği yoğunlaşmanın olmaması için tüm tedbirleri almış durumdayız. Zaten belli yaş kısıtlamaları geldi. İstiklal Caddesini gezmeye gelecek gençlerden de dayanışma ve anlaşma istiyoruz.  Burada belirlenen kurallara uymak suretiyle bu süreci atlatacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

EKİPLER DRONE İLE KONTROL EDİYOR

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ise, ekiplerin sayıları drone ile takip ettiğine dikkat çekerek, “Vatandaşlardan ve esnafımızdan bu kararları anlayışla karşılamalarını bekliyoruz. Bulaş riskinin arttığı düşüncesiyle sağdan yürünmesi şeklinde karar aldık. Etiketlemelerimizi yapıyoruz. Bu zorlu süreçte hep beraber kararlara riayet edilmesini bekliyoruz. İstiklal Caddesi'nin güzel günlerine kavuşmasını bekliyoruz. Dronla havadan hem emniyet hem de zabıta ekipleri takip yapacak. Alınan görüntülere göre yoğunluk olduğu anlaşılınca meydan girişleri engellenecek. Numaratör hazırlıkları yapıldı. Tünelden veya meydandan giriş yaptığınızda QR kod ekrana okutulacak ve sisteme dahil olacak. Sistem içerde tolere edilecek rakam yoksa giriş çıkışa izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.