İstiklal Caddesi’nde "Cumhuriyet'in İstiklal Yolculuğu" Sergisi Açıldı

Beyoğlu Belediyesi, Cumhuriyetin 97. yıldönümü kutlamaları kapsamında "Cumhuriyet'in İstiklal Yolculuğu" sergisine ev sahipliği yaptı. İstiklal Caddesinde vatandaşlarla buluşturulan sergide, Cumhuriyete uzanan destansı yolculuğun karelere yansıyan hatıraları yer aldı.

İstiklal Caddesi’nde
28-10-2020

Beyoğlu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında İstiklal Caddesi’nde "Cumhuriyet'in İstiklal Yolculuğu" adlı sergiyi vatandaşlarla buluşturdu. Serginin koronavirüs tedbirleri altında gerçekleştirilen açılış törenine; Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli’nin yanı sıra vatandaşlar da katıldı. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar Cumhuriyete uzanan destansı yolculuğun fotoğraf karelerine ve belgelere yansıyan hatıraları yad etti. Sergi bir hafta boyunca ziyarete açık kalacak.

BU AZİZ DEVLETE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ

Serginin açılış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Bir millet olarak bize bir cumhuriyet armağan edildi. Cumhuriyet Bayramını kardeşçe kutlamanın büyük heyecanı içerisindeyiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetle anıyorum. Bizlere emanet bıraktıkları cumhuriyete bu aziz devlete sonuna kadar sahip çıkacağız. İstiklal Caddesi'nin kurtuluş savaşında ayrı bir yeri var. Savaşın sonunda bu caddeye istiklal ismi veriliyor. Beyoğlu Belediyesi olarak İstiklal Caddesi'nde Kurtuluş Savaşını anlatan sergiyle vatandaşımızı buluşturuyoruz" dedi.

İSTİKLAL CADDESİ KURTULUŞ SAVAŞI İÇİN ÖNEMLİ BİR CADDE

Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ise, "Bundan 97 yıl önce yaşanan aynı gururun bugün de yaşamanın sevincini hep beraber idrak ediyoruz. İstiklal Caddesi Kurtuluş Savaşı için önemli bir cadde.  Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyorum. Bizden sonraki nesillere de Cumhuriyet Bayramını ulaştıracağımıza söz veriyorum" ifadelerini kullandı.