İhtiyaç Sahipleri Bu Ramazan’da Da Unutulmadı

Ramazan ayı dolayısıyla 5 bin aileye erzak yardımında bulunan Beyoğlu Belediyesi, evlerinde yemek hazırlama imkanı olmayan yaşlı, engelli ve kronik hastalığı bulunan ihtiyaç sahiplerine de her gün iftarlık ve sahurluk sıcak yemek servisi yapıyor.

İhtiyaç Sahipleri Bu Ramazan’da Da Unutulmadı
29-04-2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını, vatandaşları her yıl Ramazan ayı dolayısıyla meydanlarda, caddelerde ve sokaklarda kurulan iftar sofralarından mahrum bıraktı. Sokak iftarlarının virüs tedbirleri nedeniyle iptal edilmesinden dolayı en çok etkilenenler ise kuşkusuz ihtiyaç sahipleri oldu. İhtiyaç sahiplerinin mağdur olmamaları için harekete geçen Beyoğlu Belediyesi ilçe genelinde sosyal yardım seferberliği başlattı.

HER GÜN İFTARLIK VE SAHURLUK SICAK YEMEK SERVİSİ YAPILIYOR

Beyoğlu’nda evlerinde yemek hazırlama imkanı olmayan yaşlı, engelli ve kronik hastalığı bulunan bine yakın ihtiyaç sahibi vatandaş için iftarlık ve sahurluk sıcak yemek servisine bağlandı. Beyoğlu Belediyesi Aşevi’nde özenle hazırlanarak paketlenen yemekler, belediye ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor. Evlere yapılan sıcak yemek servisi Ramazan ayı boyunca aralıksız devam edecek.

SOSYAL MARKET’TEN5 BİN AİLEYE ERZAK YARDIMI

Beyoğlu Belediyesi ayrıca Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 5 bin aileye (20 bin kişiye) erzak yardımında bulundu. Sosyal Market tarafından ihtiyaç sahipleri için hazırlanan ve içerisinde temel gıda malzemelerinin olduğu yardım kolilerini, Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürler bizzat kendileri kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı.