İBB'nin Hukuksuz İhalesine Mahkeme Dur Dedi

İBB meclisi tarafından Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edilen Örnektepe Semt Konağı’nın, meclis kararına rağmen İBB yönetimi tarafından 3. bir şahsa kiralanması ile ilgili mahkemeden yürütmenin durdurulması yönünde karar çıktı. Kararı kamuoyu ile paylaşan Başkan Yıldız 'Beyoğluluların daha fazla mağdur edilmemesi için Örnektepe Semt Konağını hızlıca tekrardan hizmete açacağız' dedi.

İBB'nin Hukuksuz İhalesine Mahkeme Dur Dedi
17-09-2020

Beyoğlu Belediyesi, İBB meclisi tarafından kendilerine verilen Örnektepe Semt Konağı’nın, meclis kararına rağmen 3. bir şahsa kiralanması üzerine bir açıklama yaparak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni uyarmış ve konuyu mahkemeye taşımıştı. İBB tarafından yapılan hukuksuz ihale ile ilgili olarak bugün mahkemeden karar çıktı. Mahkeme, yürütmenin durdurulması yönünde karar verdi. Mahkemenin almış olduğu kararı kamuoyu ile paylaşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 25 yıldır Beyoğlu Belediyesi tarafından kullanılan Örnektepe Semt Konağı ile ilgili olarak CHP'li yönetimin hukuka aykırı ihalesinin mahkeme yoluyla durdurulduğunu söyledi.

BAŞKAN YILDIZ’IN KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞI AÇIKLAMA:

Kıymetli hemşerilerim
Sevgili İstanbullular,

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnektepe Semt Konağı için yapılan ihalenin hukuksuz olduğunu sizinle paylaşmıştım. Bugün mahkemenin vermiş olduğu karar haklılığımızı teyit etti. İBB tarafından ihaleyle kiralanmak istenen Örnektepe Semt Konağı’mızda ihale sonucu ortaya çıkan işlem için İstanbul 14. İdare Mahkemesince yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Bir kez daha söylemek isterim ki Örnektepe Semt Konağı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Beyoğlu Belediyemize tahsis edilmiştir. 25 yıldır zaten belediyemize tahsis edilmiş olan ve Örnektepe Semt Konağı olarak kullandığımız binamızın kapalı olması en fazla Örnektepe mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Biz Beyoğlu Belediyesi olarak semt sakinlerimize vereceğimiz hizmetleri planladık. Çok yakında, planladığımız ve duyurduğumuz şekliyle burayı vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. Bu süreçte İBB’nin almış olduğu kreş-anaokulu kayıtları varsa öğrencilerimizi ve aileleri mağdur etmeden Beyoğlu Belediyemizin kurslarına aktarılarak eğitimlerine devam ettirilecektir.

Gelinen süreçte Örnektepe halkımızın daha fazla zarar görmesinin önüne geçmek sorumluluğumuzdur.

Hepinizi saygıyla selamlıyorum.