Hezarfen Anaokulları Kayıtları Devam Ediyor!

Beyoğlu Belediyesi olarak Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte uzman kadromuzla her yıl olduğu gibi bu yılda çocuklarımıza Hezarfen Anaokullarımızda hizmet vermenin heyecanı ile yeni eğitim dönemini beklemekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda Beyoğlu’ndaki çocuklarımız Beyoğlu Belediyesi Hezarfen Anaokullarına emanet.

Hezarfen Anaokulları Kayıtları Devam Ediyor!

Okul öncesi eğitimi“0–72 aylık çocukların, tüm gelişimlerini, toplumun kültürel değerleri doğrultusunda yönlendiren; duygularının gelişimini ve algılama gücünü artırarak akıl yürütme sürecinde ona yardımcı olan ve yaratıcılığını geliştiren; kendini ifade etme ve öz denetim becerilerini kazanmasını sağlayan, planlı bir eğitim süreci” olarak tarif edilmektedir. Okul öncesi eğitimi; 0–6 yaşlar arasında çocuğun çok boyutlu gelişimini destekleyerek, yaşam boyu devam edecek öğrenme sürecinin temellerinin atıldığı, planlı bir eğitim süreci olarak tanımlamaktadır.

Çocukların, zihinsel, duygusal, sosyal, bedensel gelişiminin %70’i 0-6 yaş arasında tamamlanmaktadır.

Okulöncesi dönem alarak adlandırılan 0-6 yaş dönemi, çocuğun öğrenmesinin en yoğun olduğu, temel alışkanlıklarının, zihinsel yeteneklerinin en hızlı geliştiği ve biçimlendiği dönemdir. Milli Eğitim Bakanlığının Programı, çocukların gelişim düzeylerine ve özelliklerine dayanan ve bu anlamda bütün gelişim alanlarının (bilişsel, sosyal, duygusal, dil, öz bakım ve motor beceriler) geliştirilmesini esas alan gelişimsel bir programdır.

Bu süre içerisinde kazanılan davranış biçimleri, tüm yaşam boyunca devam etmektedir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır.

Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir.

Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir.

Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.

Okulöncesi eğitim, insan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturur.

Yaşamın ilk yıllarında alınan eğitimin ve geçirilen deneyimlerin, ileri yaşlardaki öğrenme yeteneği ve gelecekteki başarı üzerinde de önemli etkileri vardır..

Okul Öncesi Eğitimin Çocuğa Sağladığı Yararlar

Duygusal olarak, kendi işlerini kendisi yapması, sorunları kendisinin halletmesi ve bazı kararları kendisinin vermesi sayesinde kendine güveni yükselir. Düşüncelerini dile getirebilme ve başkalarına iletebilme şansını elde eder. Özgüven bireyin kendisini yetenekli, önemli başarılı ve değerli biri olarak algılama derecesi olarak tanımlanabilir.

Fiziksel olarak kesme, yapıştırma, boyama, kalem kullanma gibi faaliyetlerin düzenli olarak yapılması sonucu ince motor becerileri gelişir .Ayrıca koşma, zıplama, fırlatma, tırmanma gibi faaliyetlerle de kaba motor fonksiyonlarını kullanır ve geliştirir.

Çocukların beslenme ve sağlık durumunda iyileşme görülür.

Zihinsel olarak, nesneleri eşleştirme, sınıflandırma, ölçme, gözlem yapma ve fikirler üretme gibi matematik ve bilim becerilerini kazanır. Anaokuluna başlayan çocukların zeka puanlarında yükselme görülür. Kitapları incelemek, boyama ve çizimler yapmak, arkadaşlarına mektup yazmak gibi faaliyetler de dikkat ve konsantrasyonun artmasına ve erken okuma ve yazma yetilerinin gelişmesine yardımcı olur.

Dikkat eksikliği sorunu ve öğrenme güçlüğü olan çocukların erken fark edilmesi ve okula başlamadan gerekli önlemlerin alınmasını sağlar.

Sosyal olarak, çocuklar oyuncakları paylaşmanın yanında yetişkinin ilgisini, yiyecekleri paylaşmayı ve karşılıklı konuşmayı öğrenirler. Ayrıca yaşıtlarıyla çatışmaları ve ilişkilerde ortaya çıkan sorunları çözümlemeyi ve kendini nasıl ve ne zaman koruyacağını ve diğer çocukların hakkına saygı göstermeyi de öğrenirler. Bütün bunlar çocuğun ileriki yaşamında ortaya çıkan tüm sorunları çözmesine yardımcı olacak problem çözme becerilerinin artmasını sağlar.

Yemek, uyku, tuvalet gibi öz bakım becerilerini kazanmak, anne-babadan ayrı kalmak duygusal gelişimine katkıda bulunarak kendine güvenini artırır.

Beyoğlu Belediyesi ve  Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği örnek bir proje olan Hezarfen Anaokulları, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 14 Semt konağında 26 sınıf ve 47 Şube ile hizmet vermektedir. Bu yıl Müdürlüğümüz bünyesinde verilecek tüm eğitimler gibi Hezarfen Anaokullarının kayıtları da online olarak gerçekleştirilecektir. Pandemi süreci ile birlikte velilerimiz internet ortamında çocuklarımızın Hezarfen Anaokulları kayıtlarını gerçekleştirebileceklerdir.

Anaokullarımızda Belediyemiz tarafından gerekli tüm tedbirleri alarak bu yıl Anaokulları eğitimlerimizi kontenjanları azaltarak gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz. Velilerimiz http://kursiyer.beyolu.bel.tr/ web adresinden ön kayıtlarını gerçekleştirebilecekler. Daha sonrasında ön kaydını gerçekleştirdiği Anaokulumuza öğrenci ve velinin kimlik fotokopisi, yerleşim yeri belgesi,1 adet fotoğraf, sarılık ve parazit testi ile birlikte ön kayıtlarını kesin kayıta dönüştürebileceklerdir.

Başvuru İçin Tıklayınız