Haydi Beyoğlu Engelleri Birlikte Kaldıralım

Haydi Beyoğlu Engelleri Birlikte Kaldıralım

Beyoğlu Belediyesi olarak ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırarak topluma adapte olmalarını sağlamak amacıyla ‘Engelsiz Hayat, Engelsiz Beyoğlu’ projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında ilk olarak tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın evlerine rahatça girip çıkmalarını sağlamak amacıyla yaşadıkları sokaklara ve apartmanlarının girişlerine engelli rampaları yapmaya başladık.

Proje kapsamında hayata geçirdiğimiz bir diğer çalışma ise elektrikli sandalyeler için kurduğumuz şarj istasyonları. İlçemizin belirli noktalarına kurduğumuz Şarj İstasyonları ile tekerlekli sandalye kullanan hiçbir vatandaşımız yolda kalmadan hayatına devam ediyor.

Tekerlekli sandalye kullanan engelli vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından bir diğeri de yaşadığı binalarda asansör bulunmadığı için evlerine rahatça girip çıkamaması. Proje ile engelli vatandaşlarımızın bu sorununu da ortadan kaldırıyoruz. Bu kapsamda üst katlarda oturan engelli vatandaşlarımızın hayata katılmalarını sağlamak amacıyla yine aynı mahallede buldukları zemin katlardaki dairelere taşınmaları için çalışma yürütüyoruz. Alt katlara taşınmak isteyen engelli vatandaşlarımızı kendilerinin belirlediği daireye nakliyesini Beyoğlu Belediyesi olarak ücretsiz gerçekleştiriyoruz. Sizlerin de çevrenizde benzer sorunlarla karşılaşan engelli vatandaşlarımız için bizimle irtibata geçmenizi önemle rica ediyoruz. Ailenizde veya çevrenizde bulunan engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için 444 0 160 No’lu Çağrı Merkezi’miz aracılığıyla bizimle irtibata geçin Beyoğlu’ndaki engelleri hep birlikte kaldıralım. Geleceğin engelsiz Beyoğlu’nu hep birlikte inşa edelim.

‘Engelsiz Hayat, Engelsiz Beyoğlu’ projemiz ile ilçemizde yaşayan tüm engelli vatandaşlarımıza ulaşmak için siz değerli vatandaşlarımızın desteğini bekliyoruz.