Haliç 19 Mayıs'ta Kırmızı Beyaz Oldu

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İstanbul’un altın boynuzu; Haliç’te düzenlenen görkemli etkinlikle kutlandı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, Haliç’in iki yakası arasında dev Türk bayrağı açıldı.

Haliç 19 Mayıs'ta Kırmızı Beyaz Oldu
19-05-2020

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, İstanbul'un altın boynuzu; Haliç'te düzenlenen görkemli etkinlikle kutlandı. Beyoğlu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinlik, 19 Mayıs Dragon Bot Kortej Geçişi ile başladı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, Haliç'in iki yakası arasında dev Türk bayrağı açıldı. Haliç'in iki yakasını birleştiren dev Türk bayrağı havadan drone ile görüntülendi. Büyük beğeni toplayan etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş’un yanı sıra çok sayıda sporcu katıldı.

YÜZYIL ÖNCE MİLLİ MÜCADELE RUHU İLE BAŞLAYAN SÜRECİ HEP BERABER KUTLUYORUZ

Etkinliğin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Milli Mücadele'nin Galata Rıhtımı'ndan başladığını belirterek “Beyoğlu Belediyesi olarak, 16 Mayıs'ta Mustafa Kemal Atatürk'ün arkadaşlarıyla beraber Milli Mücadeleyi başlatmak üzere Samsun'a hareket ettiği yerden Beyoğlu'ndan faaliyetlerimize başladık. Milli Mücadele Karaköy Galata Rıhtımı'ndan başladı. Bu yüzden burası bizim için çok önemli bir yer. Yüzyıl önce milli mücadele ruhu ile başlayan süreç, işte bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak hep birlikte kutluyoruz” dedi.