Galataport Projesi’nde Sona Yaklaşıldı

Dünyanın en büyük sahil şeridi projelerinden birisi olan Galataport Projesi’nde sona yaklaşıldı. Bir yıl içerisinde tamamlanması planlanan projenin inşaat alanında incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Galataport Projesi’nde Sona Yaklaşıldı
09-06-2020

Turizmden kültür sanata, gastronomiden alışverişe kadar hayatın her alanına dokunacak olan Galataport Projesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Covid 19 virüs salgını nedeniyle inşaat çalışmaları bir süreliğine yavaşlayan projede, normalleşme süreciyle birlikte çalışmalar yeniden hızlandı. Karaköy sahil şeridine 200 yıl sonra erişim imkanı verecek projenin bir yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor. Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde hayata geçirilen ‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin başlangıç noktası olan Galataport Projesi’nin inşaat alanını ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

‘BEYOĞLU KÜLTÜR YOLU PROJESİ’NİN BAŞLANGIÇ NOKTASI

Galataport projesinin İstanbul’un yükselen yeni değerlerinden birisi olduğunu belirten Başkan yıldız, “Yerli ve yabancı turistlere hizmet etmesi bakımından, yabancı gemilerin buraya gelip buradan İstanbul’a, ülkemizi ziyaret edecek olmaları Galataport projesini fevkalade önemli kılıyor. Galataport’un bir bölümü zaten hizmet verecek aşamaya gelmişti. Şuanda bulunduğumuz alanda İstanbul Modern’in inşaatı devam ediyor. Proje tamamlandığında İstanbul’un, Türkiye’nin ve tabii ki Beyoğlu’muzun gözbebeği olacak. Galataport, Beyoğlu Belediyesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz ‘Beyoğlu Kültür Yolu Projesi’nin önemli bir durağı, başlangıç noktasıdır” dedi.

İSTANBUL’UN, BEYOĞLU’NUN TARİHİ ZENGİNLİKLERİYLE KARŞILAŞACAKLAR

Galataport’un Türkiye’nin, İstanbul’un ve Beyoğlu’nun tarihi zenginliklerine açılan bir kapı olacağını da dile getiren Başkan Yıldız, “Buradan gelen turistlerimiz kültür yolu üzerinden farklı inançlara, farklı medeniyetlere ve farklı kültürlere ev sahipliği yapmış İstanbul’un, Beyoğlu’nun tarihi derinliğiyle, zenginlikleriyle karşılaşacaklar. Bu anlamda Galataport ilk karşılaşma yeri olarak çok önemli. Galataport mimarisiyle, estetiğiyle tarihi yarımadaya, Ayasofya’ya, Topkapı Sarayı’na, Galata Kusei’ne, Kız Kulesi’ne büyük bir zenginliğe sahip. Diğer bir taraftan da binlerce insanımıza, gencimize iş imkanı olacak, istihdam imkanı olacak. Burada yüzlerce işyeri de olacak. Dolayısıyla ciddi anlamda bir ticaret de oluşacak.

16 MİLYON İSTANBULLUYA HİZMET BU ŞEKİLDE ESERLERLE OLUYOR

Başkan Yıldız, “Biz hem Beyoğlu Belediyesi olarak hem de devletimiz olarak bu projeyi yakından takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu projeyi yakından takip ediyorlar. Proje tamamlandığında Türkiye’nin turizmine, İstanbul’umuza, Beyoğlu’muza ciddi anlamda katkı sunacak güzide noktalarından birisi olacak. İki kilometre kadar yürüyüş alanı ve 14 bin metrekare meydanı olacak. Halkımız tarihi ve kültürel zenginliği olan bu alana kolay bir şekilde gelebilecek. Bir tarafında müzeler, diğer tarafında ticaret yerleriyle, kültür sanat noktalarıyla 16 milyon İstanbulluya hizmet bu şekilde eserlerle oluyor. Hepimizin gurur vesilesi olacak bir eser. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.