Galata Meydanı Yerli ve Yabancı Misafirlerini Ağırlamaya Başladı

Galata bölgesinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yıldız, bölgeyi ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerle de sohbet etti. Bölgenin tarihiyle ilgili turistlere bilgi veren Başkan Yıldız, kendilerini yeniden Beyoğlu’nda görmenin çok sevindirici olduğunu söyledi.

Galata Meydanı Yerli ve Yabancı Misafirlerini Ağırlamaya Başladı
01-07-2020

Beyoğlu’nun gözde mekanlarından birisi olan Galata bölgesi, yeni normale dönüşle birlikte yerli ve yabancı misafirlerini ağırlamaya başladı. Virüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında hayatın normale dönmeye başladığı bölgeyi ziyaret eden Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi. Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle de sohbet eden Başkan Yıldız bölgenin tarihi ile ilgili kendilerine bilgi verdi.

TURİSTLERİ TEKRARDAN GALATA’DA GÖRMEK ÇOK SEVİNDİRİCİ

Başkan Yıldız daha sonra fotoğraf makinesini eline alarak düğün fotoğrafı çektiren yabancı bir çiftin fotoğrafını çekti. Yeni evlenen çifte kısa bir süre sohbet eden Başkan Yıldız kendilerine ömür boyu mutluluklar diledi. Yerli ve yabancı turistleri tekrardan Galata’da görmenin çok sevindirici olduğunu da belirten Başkan Yıldız, turistlerin memleketlerine Beyoğlu’ndan selam gönderdi.

İSTANBUL’UN TÜM GÜZELLİKLERİ GALATA KULESİ’NDE SERGİLENECEK

Başkan Yıldız daha sonra müzeye dönüştürülme kararı alınan Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Vatandaşların Galata Kulesi’ndeki restorasyon çalışmalarıyla ilgi sorularını da cevaplandıran Başkan Yıldız, “Galata Kulesi müzeye dönüştürülüyor. Şuanda restorasyon çalışmaları başladı. İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacak. İçerisinde İstanbul’un tüm güzelliklerinin yer aldığı dijital bir sergi olacak” ifadelerini kullandı.