Galata Köprüsü’nde’15 Temmuz İstiklal Sergisi’açıldı

Beyoğlu Belediyesi tarafından 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin dördüncü yıldönümü münasebetiyle Galata Köprüsü’nde ’15 Temmuz İstiklal Sergisi’ açıldı. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi gecesi çekilen fotoğrafların yer aldığı sergi, 20 Temmuz’a kadar vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

Galata Köprüsü’nde’15 Temmuz İstiklal Sergisi’açıldı
14-07-2020

Beyoğlu Belediyesi Türk milletinin canlarını ortaya koyarak kazandığı 15 Temmuz Zaferi’ni unutmayarak ve unutturmayarak yeni nesillere aktarmak amacıyla bir ilke imza attı. 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin dördüncü yıldönümü münasebetiyle Galata Köprüsü’nde ’15 Temmuz İstiklal Sergisi’ açıldı. 15 Temmuz 2016 gecesinde çekilen ve akılda kalan fotoğrafların yer aldığı serginin açılış törenine; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Her fotoğrafın altında İstiklal Marşımızın dizelerinin yer aldığı sergi, 20 Temmuz’a kadar vatandaşlar tarafından ziyaret edilebilecek.

HER FOTOĞRAFTA FEDAKARLIĞIN FOTOĞRAFI VAR

Serginin açılışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, her fotoğrafta fedakarlığın yer aldığını belirterek, “Sergiyi gezen vatandaşlarımız yeniden mücadele ruhuna bürünecek. Ayasofya’nın açılmasının heyecanını yaşadığımız bugünlerde, bu sergiyi açmak bizleri mutlu etmiştir. 15 Temmuz bir destanın adıdır. Bu milletin vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıktığı gündür. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘ölümüne ölümüne’ demek suretiyle halkıyla meydanlarda buluştuğu gündür. Malazgit, Çanakkale, İstanbul Fetih ve 15 Temmuz’da var olan ruhların bu topraklarda ilelebet var olduğunu bu fotoğraflar anlatıyorlar. Her bir fotoğrafta fedakarlığın fotoğrafı var. ‘Korkma’ diye başlayan Mehmet Akif’in ifadesiyle mücadelenin ‘Sönmeden yurdumuzun üstünde tütecek en son ocağa kadar var olacak olan mücadelenin hikayesi anlatılıyor. Dilerim ki buradan geçen insanlarımız bu ruhu yeniden kuşansınlar. Allah bize tekrar o acı günleri yaşatmasın” dedi.

İHANETİ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise, 15 Temmuz iradesinin nesilden nesile aktarılacağını söyleyerek, “15 Temmuz milletimizin zaferinin dördüncü yıl dönümü. Biz hiçbir zaman 15 Temmuz 2016 akşamı milletimize, devletimize, vatanımıza ve bayrağımıza yapılan ihaneti unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Yine aynı gece hiçbir coğrafyanın şahit olmadığı görkemli bir destanı da yaşadık. Milletimizin zaferini yaşadık. Bunu da hiçbir zaman unutmayacağız. Kıyamete kadar da nesilden nesile aktaracağız. 15 Temmuz İstiklal sergisiyle bizim İstiklal Şairimizin, İstiklal Marşımızın bütün mısralarının kelime kelime döküldüğü fotoğrafları bugün görüyoruz. Her bir fotoğrafın karşısında saatlerce dursak onunla ilgili sayfalarca yazılar yazsak bunu anlatmaya kelimeler yetmez. Dilin tükendiği, sözün bittiği yer olur” ifadelerini kullandı.

BU SİZİN KÖPRÜNÜZ, GELİN FOTOĞRAFLARI GÖRÜN

Sergideki fotoğrafları tüm İstanbulluların görmesi gerektiğini de ifade eden Vali Yerlikaya, “Bugün en güzel örneklerden birini Beyoğlu Belediye Başkanımız, bu güzel fotoğraflarla tarihe tanıklık eden, geçmiş zaman olur ki hayali cihana değer babında bu fotoğrafları İstanbullu hemşerilerimize sunuyor. Buradan sizler aracılığıyla bütün İstanbullu hemşerilerimizi davet ediyoruz. Bu köprü sizin köprünüz, gelin geçin ve bu fotoğrafları görün. Şehit ve gazilerimizi o irade beyanımızı, duruşumuzu tekrardan hatırlayalım ve yad edelim” şeklinde konuştu.