Fetihtepe Mahalle Bahçesi Hizmete Açıldı

Beyoğlu’nda 800 m² alana inşa edilen Fetihtepe Mahalle Bahçesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. İçerisinde yeşil alandan yürüme alanlarına, oyun alanından hobi bahçesine kadar çeşitli sosyal donatı alanları bulunan mahalle bahçesinin açılışını Başkan Yıldız çocuklarla birlikte yaptı.

Fetihtepe Mahalle Bahçesi Hizmete Açıldı
17-07-2020

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, seçim sürecinde vatandaşlara söz verdiği Mahalle Bahçeleri’ni bir bir vatandaşların hizmetine sunuyor. Beyoğlu Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Mahalle Bahçeleri’ projesi ile vatandaşlar şehrin kalbinde, kendi mahallelerinde yeni yaşam alanlarına kavuşuyor. Toplamda 45 farklı noktada inşa edilmesi planlanan Mahalle Bahçeleri’nin 6.sı olan Fetihtepe Mahalle Bahçesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışa Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu Müftüsü Arif Cevlek ve Ressam Mehmet Sinan Kuran’ın yanı sıra vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Başkan Yıldız açılışın ardından çocuklarla birlikte parkın duvarlarını boyayıp hobi bahçesindeki bitkileri suladı.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIMIZIN YEŞİL ORTAMLARA KAVUŞMASINI SAĞLAMAK

Açılışta konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, daha yeşil Beyoğlu için çalıştıklarını belirterek,“Bir taraftan oynayacakları hobi bahçeler bir taraftan oyun alanları ile çocuklarımız keyifli zaman geçirebilecekler. Hobi bahçelerinde çocukların elleri toprağa değsin diye mahalle bahçelerini yapıyoruz. Beyoğlu’nun 45 mahallesinde bu hobi bahçelerini yapmayı planlıyoruz. Bu gün altıncı hobi bahçemizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Amacımız her hafta çocuklarımızın daha yeşil ortamlara kavuşmasını sağlamak” dedi.

ÇOCUKLARI RENGARENK VE YEMYEŞİL BİR ÜLKEDE BÜYÜTMEMİZ GEREK

Hobi bahçelerini çocuklar ile birlikte süsleyip güzelleştiren Ressam Mehmet Sinan Kuran ise, “Belediye başkanımıza bize böyle bir imkan sunduğu için çok teşekkür ederiz. Bir bütünün parçası olduğumuzu gerçekten idrak etmemiz lazım. Türkiye hepimizin çocuklarımıza yatırım yapmamız lazım. Çocuklarımızı rengarenk ve yemyeşil bir ülkede büyütmemiz gerekiyor. Bu açıdan böyle projelerin içinde bulunmak beni mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.

YEŞİL ALANDAN YÜRÜME ALANLARINA, OYUN ALANINDAN HOBİ BAHÇESİNE…

800 m² alana inşa edilen Fetihtepe Mahalle Bahçesinde vatandaşlar; 85 m² fitness alanı, 78.65 m² basketbol sahası, 115 m² çocuk oyun alanı, 85.5 m² hobi bahçesi, 54.5 m² satranç alanı, 90 m² yeşil alan, 150 m² oturma alanları ve 99.35 m² yürüyüş yolları ile kendi mahallelerinde keyifli vakit geçirme imkanı bulacak.