Dünya Göçmenler Günü Beyoğlu’nda Özel Etkinlikle Kutlandı

Dünya Göçmenler Günü, İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Narmanlı Han’da düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Göç Sanatçıları Grubu’nun ‘Beyoğlu’nda gezersin’ şarkısı başta olmak üzere birçok eseri seslendirdiği etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katılarak sanatçılara eşlik etti.

Dünya Göçmenler Günü Beyoğlu’nda Özel Etkinlikle Kutlandı
24-12-2020

Dünya Göçmenler Günü, yüzyıllardır farklı dillere, dinlere ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Beyoğlu'nda düzenlenen özel etkinlikle kutlandı. Restore edilerek yeniden hizmete açılan Narmanlı Han’da gerçekleştirilen etkinlikte, Beyoğlu Belediyesi tarafından oluşturulan Göç Sanatçıları Grubu ‘Beyoğlu’nda gezersin’ şarkısı başta olmak üzere birçok eseri canlı seslendirdi. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da katılarak Göç Sanatçıları Grubu ile birlikte şarkı söyledi.

DİLERİZ HİÇ KİMSE YURDUNDAN, ÜLKESİNDEN GÖÇ ETMEK ZORUNDA KALMAZ

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Dünya Göçmenler Günü’nde böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek,”Beyoğlu farklı dillere, farklı dinlere, farklı medeniyetlere yüzyıllardır ev sahipliği yapan bir yerdir. Beyoğlu Belediyesi olarak Göç Sanatçıları Grubu’nu oluşturduk. Göç Sanatçıları kendi sanatlarını özgürce Türkiye’mizde, Beyoğlu’muzda icra edebilecekler. Dileriz hiç kimse yurdundan, ülkesinden göç etmek zorunda kalmaz. Ama Anadolu yüzyıllardır bu insanları bağrına basmıştır. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecek. Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak böyle bir ev sahipliğinden mutluluk duyacağız” dedi.