Dağı Delen Irmak

Kemal Karpat’ı Anma Programı, vefat yıldönümünde hocamızın hatırasını yad ediyor ve geride bıraktığı eserleriyle okurlarını buluşturuyor. Selman Kayabaşı’nın moderatörlüğündeki programda Kemal Karpat’ın iki öğrencisi, Wisconsin Üniversitesi Türk Etüdleri Merkezi Başkanı Deniz Balgamış ve Tarihçi Yazar Kaan Durukan, Dağı Delen Irmak’ın hikayesini bizlerle paylaşacak.

Dağı Delen Irmak

Ülkemizin yetiştirdiği en kıymetli hocalardan biriydi merhum Kemal Karpat. İstanbul’daki üniversite tahsilinin ardından yüreğinde pişen derdin izinde yola çıktı. Kendi tarihine, milletine, medeniyetine yapabileceği katkılar rüyasını süslüyordu. Bu yolda attığı her adım hem kendisini pişirdi hem de yetiştireceği öğrencileri için hazırlık oldu. Geçtiğimiz yılın Şubat ayında ardında bıraktığı eserlerin şahitliğinde dolu dolu geçen bir ömrü milletine vakfetmiş olmanın huzuruyla aramızdan ayrıldı.

Tarih: 20 Şubat Perşembe
Saat: 20:00
Yer: Grand Pera Emek Sahnesi

Akış ;