Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyeleri Beyoğlu’nun Marka Projelerini İnceledi

Beyoğlu’nun tarihi mekanlarını ve yeni yapılan projelerini gezerek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri, projelerle ilgili Başkan Yıldız’dan bilgi aldı.

25-12-2020

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu bu ayki toplantısını, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk belediyesi olan Beyoğlu Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Beyoğlu’nda gerçekleştirdi. Beyoğlu’nun, İstanbul’un ve Türkiye'nin yerel yönetimlerle ilgili meselelerini istişare eden durul üyeleri toplantının ardından Beyoğlu’nun tarihi mekanlarını ve yeni yapılan projelerini gezerek incelemelerde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe ve kurul üyelerine tarihi yapılarda yapılan restorasyon çalışmaları ve hayata geçirilen yeni projeler hakkında bilgi verdi.

KURUL ÜYELERİ TARİHİ MEKANLARI VE YENİ YAPILAN PROJELERİ GEZDİLER

Kurul üyeleri ilk olarak İstanbul'un yeni kültür sanat rotası ‘Beyoğlu Kültür Yolu’ projesinin duraklarından olan Galata Kulsesi, Galata Mevlevihanesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Narmanlıhan, Muammer Karaca Tiyatrosu, Garibaldi Salonu, Mısır Apartmanı, Atlas Sineması Müzesi, Grand Pera Emek Sahnesi, Taksim Camii ve Atatürk Kültür Merkezi’ni gezdi. Beyoğlu’nun marka projelerinden olan Galataport, Tersane İstanbul ve Taksim 360 projelerini de gezen kurul üyeleri, projeler hakkında Başkan Yıldız’dan bilgi aldılar.