Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Beyoğlu’nda Toplandı

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu bu ayki toplantısını, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk belediyesi olan Beyoğlu Belediyesi’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Beyoğlu’nda gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediyesi’nin Tarihi Başkanlık Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda kurul üyeleri, Beyoğlu’nun, İstanbul’un ve Türkiye'nin yerel yönetimlerle ilgili meselelerini istişare etti.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Beyoğlu’nda Toplandı
24-12-2020

Osmanlı İmparatorluğu’nun ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk belediye binası olan Beyoğlu Belediyesi’nin Tarihi Başkanlık Binası, 6 daire olarak kuruluşunun yıldönümünde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu, bu ayki toplantısını Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası’nda gerçekleştirdi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, belediye binasına gelen kurul üyelerine Meşk-i Mevlana Hat sergisini gezdirdi. Yıldız, daha sonra belediyenin tarihçesi hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Başkan Yıldız ve kurul üyeleri daha sonra belediye binasının önünde bulunan Sultan 2. Aldülhamit Han Tuğrası önünde fotoğraf çektirdi. Kurul daha sonra Beyoğlu’nun, İstanbul’un ve Türkiye'nin yerel yönetimlerle ilgili meselelerini istişare etmek üzere toplandı.

Belediye binası önünde gazetecilere açıklamada bulunan Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe, Cumhurbaşkalığı Hükümet Sistemiyle beraber politika kurullarının oluşturulduğunu söyledi. Politika kurullarının görevlerinin kendi hizmet alanlarına giren konularda araştırma ve inceleme yaparak cumhurbaşkanının uygulayacağı politikalarda görüş oluşturarak öneri vermek olduğunu belirten Karatepe, “Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu görevi ise belediyelerimizin, yerel yönetimlerimizin şehir yönetimi ve şehirlerimizle ilgili sorunları gerekirse yerinde inceleme ve araştırma yaparak cumhurbaşkanımıza uygulayacağı politikalar konusunda öneriler götürmektir. Beyoğlu Belediyesi İstanbul'da belediyenin ve Türkiye'de yerel yönetimlerin ilk örneği olarak burada kuruldu. Bu bakımdan özel bir anlamı var. Bugün Haydar Ali Yıldız başkanın davetiyle burada bir kurul toplantısı yapmaya uygun bulduk. Toplantıda Beyoğlu Belediyesi başta olmak üzere İstanbul'umuzun ve Türkiye'mizin yerel yönetimlerle ilgili meselelerini istişare edeceğiz” dedi.

BUGÜN BEYOĞLU BELEDİYE'SİNİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da bugün Beyoğlu Belediye'sinin kuruluş yıl dönümü olduğunu ve bu anlamlı günde önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu'na bazı Beyoğlu Belediyesi'yle ilgili bazı sunumları yapacaklarını dile getiren Başkan Yıldız, “Daha sonra bölgemizde devam etmekte büyük yatırımlarını ve özellikle turizm projelerini kendilerine göstereceğiz. Buraya geldiklerini için kendilerine teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Kurul üyeleri toplantı’nın ardından, Beyoğlu’nun tarihi mekanlarını ve yeni yapılan projelerini gezerek incelemelerde bulundu.