Beyoğlu’nun Sanat Eserine Dönüştürülen Merdivenleri Ulusal Basında

Galata Kulesi'nin üç boyutlu figürü Beyoğlu Meşrutiyet Caddesi'ndeki merdivenlere resmedildi. Merdivenleri sanat eserine dönüştüren çalışma, yazılı ve görsel basında yoğun ilgi gördü.

Beyoğlu’nun Sanat Eserine Dönüştürülen Merdivenleri Ulusal Basında
13-11-2020

Beyoğlu Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında bulunan merdivenleri güzelleştirmek amacıyla üniversitelerle iş birliği yapılarak başlatılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. İstanbul Galata Üniversitesi iş birliğiyle, Galata Kulesi’nin üç boyutlu figürü Ukraynalı ünlü sokak sanatçısı Alex Maksiov ve üniversiteli öğrenciler tarafından üniversitenin yanında bulunan merdivenlere resmedildi. Merdivenleri adeta bir sanat eserine dönüştüren çalışma yerel ve ulusan basında yoğun ilgi gördü. TV kanallarında, ulusal ve yerel gazetelerde, internet sitelerinde geniş yer bulan çalışma, günün en çok ilgi gören haberleri arasında yer aldı.