Beyoğlu'nda 'Sinema Akademisi' Açılıyor

Beyoğlu Belediyesi tarafından geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen Sinema Akademisi 15 Şubat’ta başlıyor. Sekiz hafta sürecek eğitimlerle gençler, film yapım sürecinin her aşamasını öğrenecek.

Beyoğlu'nda 'Sinema Akademisi' Açılıyor
23-01-2020

Gençlere yeni olanaklar sağlayarak yeteneklerini keşfetme ve kendilerini geliştirme fırsatı sunan Beyoğlu Belediyesi, yeni bir kurs programını daha hayata geçiriyor. Kültür sanatın merkezi Beyoğlu’nda geleceğin sinemacılarını yetiştirmek amacıyla hayata geçirilen “Beyoğlu Belediyesi Sinema Akademisi” 15 Şubat’ta başlıyor. Alanının uzman ve en iyiler arasında kendilerine yer bulmuş isimlerlerin eğitmenliğinde Gençlik Merkezi gerçekleştirilecek eğitimlerle gençler, film yapım sürecinin her adımını görmüş ve tanımış olacak.

GENÇLER USTA OYUNCU VE YÖNETMENLERDEN SİNEMA EĞİTİMİ ALACAK

Sekiz hafta sürecek akademi eğitimlerimizde senaryo, yönetmenlik, oyunculuk, kurgu ve sanat yönetmenliği atölyelerinin yanı sıra usta oyuncular ile konferans dersler de yapılacak. Usta oyuncular Fikret Kuşkan ve Hakan Boyav, ünlü yönetmen Selahattin Sancaklı, yazar ve senarist Selman Kayabaşı ile TRT 1 Kanal Koordinatörü Cemil Yavuz’un da katılacağı dersler ile gençlerin motivasyonu en üst seviyede olacak.

SİNEMA AKADEMİSİ’NE 15 YAŞ ÜSTÜ HER GENÇ BAŞVURU YAPABİLİYOR

Sinemaya ilgi duyan, kendini bu alanda geliştirmek isteyen ve yeteneklerine güvenen 15 yaş üstü tüm gençler Sinema Akademisine başvuru yapabiliyor. Kursa katılmak isteyen gençlerin başvurularını 7 Şubat Cuma gününe kadar internet üzerinden yapmaları gerekiyor. Daha sonra başvuru yapan kursiyer adayları ile 8 Şubat Cumartesi günü mülakat yapılacak. Başarılı olan adayların duyurulmasının ardından 15 Şubat Cumartesi günü dersler başlayacak.