Beyoğlu Altıneller Festivali Sona Erdi

Beyoğlu Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali'nin kapanışında konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “Beyoğlu dün olduğu gibi bugünde tarih, sanat, kültür anlamında ağırlığını daha iddialı şekilde ortaya koyacak. Yoluna aynı inanç kararlılık ve azimle devam edecektir” dedi.

22-09-2019
Beyoğlu Altıneller Festivali Sona Erdi

14. Uluslararası Beyoğlu Festivalleri’nin ilki olan Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali sona erdi. Türkiye'nin yedi bölgesinden zanaatkarları Taksim Meydanı'nda bir araya getiren festivalin kapanış törenine, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş'un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Çömlek yapımından çiniciliğe, ahşap işçiliğinden tespih yapımına kadar pek çok geleneksel el sanatıyla alanda yer alan zanaatkarlara teşekkür eden Başkan Yıldız, daha sonra festivale katkı sağlayanlara sertifika takdim etti.

BEYOĞLU, SANAT ANLAMINDA AĞIRLIĞINI DAHA İDDİALI ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAK

Beyoğlu'nun birbirinden renkli etkinliklerle ilçeyi her gün ziyaret eden binlerce insanı ağırladığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “El emeklerini göz nuru becerilerini sergiledikleri tarihi bir mekandayız. Beyoğlu dün olduğu gibi bugünde tarih sanat kültür anlamında ağırlığını daha iddialı şekilde ortaya koyacak. Yoluna aynı inanç kararlılık ve azimle devam edecektir. Gençlerle kadınlarla yaşlılarla engellilerle çocuklarla tek tek istişare yapmak suretiyle Beyoğlu'nu yöneteceğimizi ifade etmiştim. Elbetteki bir ülke sanatçısız olmaz” dedi.