Başkan Yıldız, Yeşilçam’ın Usta Sanatçıları İle Bir Araya Geldi

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, SE-SAM’ın kuruluşunun 34. yılı ve Türk Sineması’nın 106. yılı onuruna düzenlenen törene katıldı. Başkan Yıldız, törende Yeşilçam’ın duayen sanatçıları ile Türk Sineması’nı konuştu.

Başkan Yıldız, Yeşilçam’ın Usta Sanatçıları İle Bir Araya Geldi
17-10-2020

Türkiye Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (SE-SAM) kuruluşunun 34. yılı ve Türk Sineması’nın 106. yılı onuruna düzenlenen “Türk Sineması’nı Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar” başlıklı ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirildi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli'nin de hazır bulunduğu törende sinema, sanat ve iş dünyasından birçok kişi bir araya geldi. Başkan Yıldız, törende Yeşilçam’ın duayen sanatçıları ile Türk Sineması’nın geleceğini ve dünya çapında filmler yapmak için neler yapılması gerektiğini konuştu.

Törende bir konuşma yapan SE-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Atadeniz, Türk Sineması sanatçılarının her zaman desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, "İnanılmaz tiyatrocular, inanılmaz kabiliyetli oyuncularımız var. Bugün Filipinler'de bir filmimiz oynuyorsa bu o oyuncularımızın eseri. Yaşasın Türkiye" ifadelerini kullandı.

Türk Sinemasını Geçmişten Geleceğe Taşıyanlar ödüllerine bu yıl; Abdullah Oğuz, Göksel Arsoy, Hülya Koçyiğit, İbrahim Tatlıses, Perihan Savaş, Murat Cemcir, Ahmet Kural, Aras Bulut İynemli, Nurgül Yeşilçay, Neslihan Atagül, Ali Sunal, Burak Özçivit, Cihat Tamer, Ekrem Çatay, Erhan Yazıcıoğlu, İsmail Kalkan, Oktay Kaynarca, Turgay Tanülkü, Ümit Efekan, Nevra Serezli, Ayşe Kökçü, Ali Yaver, İlker İnanoğlu, Eda Ece, Fatih Aksoy, Meral Çetinkaya, Burcu Kıratlı ve Hüseyin Özşahin değer görüldü.

Ödül töreninde ayrıca Yeşilçam Korosu ve genç şarkıcı Ece Mumay mini bir konser verdi.