Başkan Yıldız Pandemi Sürecinde Ortak Dayanışma Sergileyen Başkonsoloslarla Yeniden Bir Araya Geldi

Covid 19 salgınının hızla yayıldığı süreçte Başkan Yıldız’ın çağrısıyla salgınına karşı dayanışma ve beraberlik mesajları veren yabancı ülkelerin İstanbul’da bulunan konsoloslukları, normalleşme sürecinde yapılabilecek işbirlikleri için tekrar bir araya geldi.

12-06-2020

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgınının hızla yayıldığı süreçte Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın çağrısıyla bir araya gelen yabancı ülkelerin İstanbul’da bulunan konsoloslukları, virüs salgınına karşı dayanışma ve beraberlik mesajları vermişti. Başkan Yıldız, salgın sürecinde yapılan bu işbirliğinin normalleşme sürecinde de devam ettirilmesini için Türkiye ile işbirliği içerisinde olan dost ülkelerin İstanbul başkonsolosları ile telekonferans toplantısında bir araya geldi.

ULUSLARARASI ORTAK FESTİVALLER DÜZENLENECEK

Amerika Birleşik Devletlerinden Çin Halk Cumhuriyetine, Brezilya’dan Danimarka’ya çok sayıda ülkenin İstanbul konsoloslarının katıldığı toplantıda yeni normale uygun şekilde gerçekleştirilebilecek ortak projeleri görüşüldü. Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Başkan Yıldız’ın teklifi üzerine, Beyoğlu’nda oteller bölgesi olarak da bilinen Talimhane’de “Beyoğlu Uluslararası Gastronomi Festivali” ile “Beyoğlu Uluslararası Açık Hava Film Festivali” düzenlenmesi kararlaştırıldı.

MÜCADELEMİZİ ULUSLARARASI DAYANIŞMAYI ESAS ALAN ANLAYIŞLA SÜRDÜRDÜK

Başkan Yıldız, toplantı talebini kabul eden Başkonsoloslara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “İnanıyorum ki hep birlikte İstanbul’da, Beyoğlu’nda başarılı bir dayanışmayı sergiledik. Geçtiğimiz günlerde, pandemi sürecinde sizlerin video çekimlerinizle karşılıklı dayanışmamızı teyit eden konuşmalarınızı biz de kendi sosyal medya hesaplarımızdan bütün milletimizle paylaştık. Türkiye Cumhuriyeti devleti Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ulusal bir pandemiyle mücadele ve aynı anda uluslararası bir dayanışmayı esas alan bir anlayışla bu pandemiyle mücadeleyi sürdürdü” dedi.

ÇOK DAHA FAZLA BİR MESAİYİ GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDA KALDIK

Pandemiyle mücadelede başarılı bir süreç yürüttüklerini de ifade eden Başkan Yıldız, “Biz de Beyoğlu Belediyesi olarak bu pandemi sürecinde başta dezenfekte, sağlık, temizlik çalışmaları olmak üzere bir o kadar da sosyal yardımlara ağırlık verdik. Herkesin evde kaldığı bir dönem de biz belediye olarak daha önceki zamanlardan çok daha fazla bir mesaiyi gerçekleştirmek zorunda kaldık. Elbette ki sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez ama bir o kadar da belediye çalışanlarımızın, kendi mesai arkadaşlarımız bu vesileyle hakkını vermek isterim. Çok yoğun bir gayret gösterdiler. Her ülkenin kendi mutfağını sergileyebildiği uluslar arası bir Gastronomi Festivalini yapabiliriz diye düşünüyorum. Bunu teklif ediyorum. Tahminen Eylül’ün son haftası ve ya Ekim’in başında bu organizasyonu yapabileceğimizi düşünüyorum. Bugünden itibaren özelikle Eylül’ün sonu itibariyle sizlerle Beyoğlu’muzda ortak bir Açık Hava Film Festivalini gerçekleştirebileceğimiz fikri de burada hemfikir olduğumuz bir konu. Şimdi bunun hazırlıklarına başlayacağız” şeklinde konuştu.